16 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Όλα δείχνουν άνοιγμα των λυκείων τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Ανακοινώσεις το απόγευμα

Την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, όπως όλα δείχνουν, τα λύκεια θα επιστρέψουν στη διά ζώσης λειτουργία. Στη συγκεκριμένη απόφαση κατέληξε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κάνοντας δεκτή την εισήγηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας. 

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων, οι μαθητές προηγουμένως θα πρέπει να έχουν υποβληθεί σε self test. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι γονείς θα μπορούν να παραλαμβάνουν για τα παιδιά τους, με την επίδειξη των ΑΜΚΑ τους, τα τεστ που τους αναλογούν (4 για κάθε μήνα) και τα οποία αναμένονται να έχουν φθάσει σε όλα τα φαρμακεία έως και την Παρασκευή (9/4). Προηγουμένως, θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα  καταχώρησης για τα self test.

Το αυτοδιαγνωστικό τεστ θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμά του θα δηλώνεται σε σχετική πλατφόρμα. Στην περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο γονέας/κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Την ίδια ώρα, όπως γράφουν τα Ευρυτανικά Νέα (έντυπη), σοβαρές επιφυλάξεις για την επαναλειτουργία των σχολείων εκφράζουν γονείς και εκπαιδευτικοί. Με επιστολή του, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Καρπενησίου κρούει καμπανάκι κινδύνου, ενώ η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας σχολιάζει πως η διαδικασία των self test «…δεν θα οδηγήσει πουθενά».

Περισσότερα, στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ