16 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

1ο βραβείο σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κυκλικής Οικονομίας για μαθήτρια από τη Φουρνά Ευρυτανίας

Τα παιδιά καλλιεργούν κριτική σκέψη για την εξεύρεση λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον και την κοινωνία, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει η κλιματική κρίση

Το Αλκιβιάδειο Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις Φουρνάς, με τη συμμετοχή της μαθήτριας Γεωργίας Ντούσικου, απέσπασε το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Προστατεύουμε το περιβάλλον – Γυρίζουμε την πλάτη στην πλαστική σακούλα», στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού της Μ.Κ.Ο. InCommOn με τίτλο «Γύρω γύρω όλη… η Οικονομία» και της σχολικής περιβαλλοντικής δράσης «Eco-bag».

Η δραστηριότητα οδήγησε στην κατανόηση των προβλημάτων που σχετίζονται με την χρησιμοποίηση της πλαστικής σακούλας, την ρύπανση του περιβάλλοντος, ξηράς και θάλασσας, καθώς και τις επιπτώσεις των μικροπλαστικών στην υγεία. Έτσι οι μαθητές/τριες έμαθαν ότι με τα μικρά βήματα και τα απλά, κάνουμε αλλαγές προς τα μεγάλα και τα σύνθετα. Βελτιώνουμε τις συνθήκες της ζωής μας, φροντίζουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και εργαζόμαστε, κάνουμε πράξη τον πολιτισμό του καταναλωτή. Με αυτό τον τρόπο παραδίδουμε στις επόμενες γενιές έναν κόσμο λίγο καλύτερο από ότι τον παραλάβαμε. Και σε αυτή την προσπάθεια η συμμετοχή όλων μας, είναι καθοριστική.

Η Γεωργία Ντούσικου βραβεύτηκε για την οικολογική τσάντα της

Ο συντονισμός της εκπαιδευτικής δράσης και του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε από την καθηγήτρια Σταυρούλα Κουρκάκη (ΠΕ80 Οικονομολόγος).

Ο διαγωνισμός της InCommOn είχε στόχο, μεταξύ άλλων, την αναζήτηση πληροφοριών για τη γραμμική και την κυκλική οικονομία, με τρόπο που ευαισθητοποιεί και ενεργοποιεί τους μαθητές ωθώντας τους σε δράση και σε αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς, τη διάχυση της ιδέας της υπεύθυνης κατανάλωσης και διαχείρισης των φυσικών πόρων στα σχολεία και τις τοπικές κοινότητες, τη στήριξη της ανάπτυξης των δημιουργικών δυνατοτήτων των μαθητών και της έκφρασης της προσωπικότητάς τους μέσω αυτής της διαδικασίας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ