5 Δεκεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

1ο Δημοτικό Σχολείο: Επίσκεψη στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτη (ΦΩΤΟ)

Στο πλαίσιο δράσης για τη γνωριμία των παιδιών με τον τόπο

Στο πλαίσιο του μαθήματος Μελέτη Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα της ενότητας: «Γνωρίζω την γειτονιά μου – τον τόπο που ζω», την Τετάρτη 8/11/2023, οι μαθητές/τριες της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου, επισκέφθηκαν τον ιερό ναό Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτη.

«Η Μελέτη Περιβάλλοντος έχει σκοπό μια μάθηση, βιωματική και δημιουργική, ενεργητική και συμμετοχική, μια μάθηση στο περιβάλλον, και σε αυτήν την επίσκεψη στο ανθρωπογενές περιβάλλον, καθώς επισκεφθήκαμε έναν από τους πιο σημαντικούς ναούς- μνημεία της πόλης μας», αναφέρουν οι άνθρωποι του σχολείου.

Και διαβάζουμε, επίσης, τα εξής: «Στον ναό με πολλή χαρά υποδέχτηκε τα παιδιά ο ιερέας π. Νικόλαος Σταμούλης. Μίλησε για τον βίο του Αγίου Νικολάου του Καρπενησιώτη, ο οποίος είναι ο πολιούχος της πόλης μας, για τον ναό όπου και σύμφωνα με την παράδοση ήταν το σπίτι του, τόνισε τη σημασία του Σταυρού, εξήγησε τα μέρη του ναού, απάντησε σε απορίες των παιδιών κι άκουσε τις δικές τους εμπειρίες. Ευχαριστούμε τον πατέρα Νικόλαο για την απλότητα και την εγκαρδιότητα με την οποία μας δέχτηκε. Ήταν μια όμορφη επίσκεψη και μια ακόμη ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές/τριες ένα από τα πιο σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της πόλης μας». Τα παιδιά συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Β. Μήλα, Δ. Βουτσέλη, Εβ. Σιδέρη, Κ. Κοντομήτρου, Δ. Σικαρίδου.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ