10 απίστευτα γεγονότα που σόκαραν όλο τον πλανήτη

Πριν το ίντερνετ μπει για τα καλά στην ζωή μας, η τηλεόραση είχε τον πρώτο λόγο ρόλο στην ενημέρωση μας, και μάλιστα πολλά από τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία αυτού του πλανήτη, μεταδόθηκαν live από τα τηλεοπτικά δίκτυα, αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Από την δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι και την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, μέχρι την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989 και την τραγωδία του Challenger, δείτε παρακάτω μερικά συναρπαστικά γεγονότα που παρακολούθησαμε live και δεν μπορούσαμε να πιστεψουμε τι βλέπαμε.

Δολοφονία Μπαντ Ντουάιερ

Στις 22 Ιανουαρίου του 1987 ο αμερικανός πολιτικός Μπαντ Ντουάιερ, το όνομα του οποίου ενεπλάκη σε υπόθεση δωροδοκίας, αυτοκτόνησε με το περίστροφό του μπροστά στις κάμερες. Την αυτοκτονία του γερουσιαστή της Πενσυλβάνια παρακολούθησαν live εκατομμύρια άνθρωποι, ακόμη και μικρά παιδιά που ήταν σπίτι καθώς τα περισσότερα σχολεία των ΗΠΑ ήταν κλειστά, λόγω του κύματος χιονιά που σάρωνε τις Πολιτείες.

Προσελήνωση του Apollo 11

Η προσελήνωση του Appolo 11 μεταδόθηκε ζωντανά στην τηλεόραση παγκοσμίως. Ο Άρμστρονγκ πάτησε πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης και περιέγραψε το γεγονός ως “ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα”. Το Apollo 11 τερμάτισε ουσιαστικά την κούρσα των δύο υπερδυνάμεων για την κατάκτηση του Διαστήματος και εκπλήρωσε έναν εθνικό στόχο που είχε τεθεί το 1961 από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι: “Πριν το τέλος της δεκαετίας, η μετάβαση ενός ανθρώπου στη Σελήνη και η ασφαλής επιστροφή του στη Γη”.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

To άρθρο 10 απίστευτα γεγονότα που σόκαραν όλο τον πλανήτη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Τοπικές ειδήσεις
Επικαιρότητα
Αθλητικά