20 Ιουνίου 2024

ΜΕΝΟΥ

12ος Ημιμαραθώνιος Αθήνας / Το τρέξιμο έγινε… οικογενειακή υπόθεση

Όλες οι έρευνες έχουν αποδείξει ότι η τακτική άθληση έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και τη γενική ευεξία. Το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική μορφή άσκησης που βελτιώνει την αντοχή, τη δύναμη και την ευελιξία, ελαττώνει τον κίνδυνο ασθενειών, συμβάλλει στη μείωση του σωματικού λίπους και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, βελτιώνει τη διάθεση και μειώνει το άγχος. Η συμμετοχή (και ολοκλήρωση) ενός αγώνα αποστάσεων δε, αποτελεί μεγάλη προσωπική επίτευξη, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση και παρέχοντας επιπλέον κίνητρο στον/στη δρομέα, ανεξαρτήτως επίδοσης και τελικής κατάταξης.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024, το κέντρο της Αθήνας ξέφυγε από την πολύβουη καθημερινότητά του με αφορμή τη διεξαγωγή του 12ου Ημιμαραθωνίου, του αγώνα των 5 χλμ. και του Family Run. Με σύμμαχο τον ήλιο που δέσποζε στον αττικό ουρανό, περισσότεροι από 20 χιλιάδες δρομείς κάθε ηλικίας έδωσαν δυναμικά το “παρών” στη μεγάλη αθλητική γιορτή και ανάμεσά τους ήταν και πολλοί Ευρυτάνες δρομείς, αθλητές-τριες και αθλούμενοι-ες που δοκίμασαν τα όριά τους, με τη Ματίνα Νούλα και τον Γιώργο Σταμούλη να ξεχωρίζουν (διαβάστε ΕΔΩ).

Αξίζει να σταθούμε, ωστόσο, στην περίπτωση της οικογένειας Αρωνιάδα, από την Ευρυτανία, που συμμετείχε σχεδόν σύσσωμη (4/5 μέλη) στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Στα 21 χιλιόμετρα η Μαγδαληνή Αρωνιάδα πέτυχε επίδοση αξιόλογη επίδοση 01:53:18 και ήταν 256η στην Κατηγορία Γυναικών· «ήταν μια πρόκληση αλλά μου άρεσε», σχολίασε η νεαρή αθλήτρια. Στα 5.000μ. η αδερφή της, Γεωργία Αρωνιάδα, σημείωσε χρόνο 00:28:16, ενώ στην ίδια απόσταση έτρεξαν και οι γονείς των κοριτσιών: η Τιτίνα Καρδαμπίκη και ο Βασίλης Αρωνιάδας πέρασαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού (00:52:10).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ