28 Νοεμβρίου 2021

1,24 εκατ. ευρώ στα Άγραφα από την Περιφέρεια Στερεά Ελλάδας, για αποκατάσταση ζημίων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του κυκλώνα “Ιανός”

Σήμερα Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, αργά το απόγευμα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν για την Ευρυτανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, ήταν και η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού και η ψήφιση της χρηματοδότησης του δήμου Αγράφων, με 1,24 εκατ. ευρώ, μια γενναία ενίσχυση, για την αντιμετώπιση των ζημιών που υπέστη ο δήμος από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του κυκλώνα “ΙΑΝΟΣ”, στις 18 Σεπτεμβρίου. 

Είναι η δεύτερη χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των ζημιών στο δήμο Αγράφων μετά το 1 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Υποδομών, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα. Ο Δήμος Αγράφων έχει πλέον στην διάθεσή του συνολικά σχεδόν 2,5 εκατ. ευρώ. για αυτόν το σκοπό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Η ανακοίνωση του περιφερειάρχη κ. Φανή Σπανού για το Περιφερειακό συμβούλιο έχει ως εξής:

Στρατηγικές επιλογές και νέες δράσεις για τη Στερεά Ελλάδα.

Σε κλίμα συνεργασίας και με μια σειρά θεμάτων που αφορούν σε νέες επενδύσεις και νέα έργα, καθώς και στις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 στη Λαμία, μέσω τηλεδιάσκεψης η 11η  Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Αποφασίστηκε η πρόταση για ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα οποία αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών που υπέστησαν οι υποδομές στους Δήμους Μακρακώμης και Αγράφων, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και  1.240.000 ευρώ αντίστοιχα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του κυκλώνα «Ιανός» στις 18 Σεπτεμβρίου 2020.

Επιπλέον το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης στο Δήμο Καρύστου, εγκρίνοντας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 

Τέλος, παρουσιάστηκαν και εγκρίθηκαν με ευρύτατη πλειοψηφία τα προγράμματα Τουριστικής Προβολής και Εξωστρέφειας για το έτος 2021, που αποτελούν πυλώνες κομβικής σημασίας για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

“Ολοκληρώσαμε μια παραγωγική συνεδρίαση, στην οποία πήραμε στρατηγικές αποφάσεις για τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό. Εγκρίναμε τα ετήσια προγράμματα για τον Τουρισμό και την Εξωστρέφεια, τις κορυφαίες μας προτεραιότητες. Δράσεις για την αντιμετώπιση του Covid19, πόρους για την αποκατάσταση υποδομών και για κάθε άξονα του προγραμματισμού μας. Πολυδιάστατα, συνθετικά και παραγωγικά, συνεχίζουμε!», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός με το πέρας της συνεδρίασης. 

Αντίστοιχα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας κ. Ηλίας Σανίδας τόνισε: “Δουλεύουμε ομαδικά και αποφασίζουμε συνθετικά με στόχο την προώθηση των μεγάλων θεμάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η σύνθεση των απόψεων και η δημιουργική διαφωνία των μελών του σώματος, αποτυπώνεται θετικά στο τελικό αποτέλεσμα και αυτής της συνεδρίασης”.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ