1 Οκτωβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

150.000 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού – Ποιοι και πώς μπορούν να πάρουν τα χάπια – LIVE η ενημέρωση μετά την χαλάρωση των μέτρων

Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα, 27.01.2022, γίνεται η καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στη χώρα μας, ενώ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ήδη ανακοινώσει την χαλάρωση των μέτρων.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όλα αυτά ενώ ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει ήδη 19.712 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, με την Αττική να καταγράφει 6.816 εξ αυτών και την Θεσσαλονίκη 1.916 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Τον λόγο πήρε αρχικά η Μίνα Γκάγκα, η οποία αναφέρθηκε στους 112 νεκρούς του τελευταίου 24ώρου, εφιστώντας προσοχή, ενώ αναφέρθηκε και στην χαλάρωση των μέτρων αλλά και την εκκίνηση της διάθεση χαπιών για τον κορονοϊό.

Είπε ότι θα διατεθούν σε συμπολίτες μας άνω των 18 ετών με κορονοϊό και προβλήματα υγείας. Οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν αίτηση κι αν εγκριθεί -εντός 24 ωρών- θα δίνονται τα χάπια.

150.000 ενεργά κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία τόνισε πως το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει ιδιαίτερα υψηλός, με τα ενεργά κρούσματα να είναι περίπου 150.000.

Η ίδια τόνισε πως υπάρχει μεν μείωση στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ οι νοσηλείες σε όλη την Ελλάδα είναι περίπου 5.000. Ήπια αλλά σταθερή και η αποκλιμάκωση των διασωληνωμένων.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου είπε πως η μετάλλαξη Όμικρον έχει πια κυριαρχήσει στην Ελλάδα, καθώς πάνω από 8/10 νοσεί με την συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Κορονοϊός: Δείτε ζωντανή εικόνα από την ενημέρωση

Περισσότερα σε λίγο…

To άρθρο 150.000 τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού – Ποιοι και πώς μπορούν να πάρουν τα χάπια – LIVE η ενημέρωση μετά την χαλάρωση των μέτρων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ