Με την απόλυτη δικαίωση των κόπων και της προσπάθειας τους για δυόμιση ολόκληρα χρόνια ολοκληρώθηκε για τους κολυμβητές από το Καρπενήσι η Α’ φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Χαλκίδα το διήμερο 28-29 Ιουνίου.
Το τιμ του Βαγγέλη Λελούδη έφτασε με την ομάδα της Αναγέννησης Λαμίας στην κατάκτηση του περιφερειακού πρωταθλήματος, ενός κατορθώματος πρωτόγνωρου μιας και πότε στην ιστορία δεν έχει βγει αυτός ο τίτλος εκτός των συλλόγων της Χαλκίδας. Η συνεισφορά μάλιστα των Ευρυτάνων κολυμβητών ήταν καθοριστική στην κατάκτηση του τίτλου καθώς οι 3 Καρπενησιώτες συγκέντρωσαν 73 πόντους (!)
Πιο συγκεκριμένα ο Άγγελος Κωστής κατέκτησε 2 χρυσά και ένα ασημένιο μετάλλιο, η Δανάη Παππά 3 χρυσά και η Μελίνα Κοτσιμπού 3 ασημένια μετάλλια. Η Αρετή Φραγκαλιού, φορώντας το σκουφάκι του ΚΟ Καρπενησίου, κατέκτησε 1 χρυσό, 1 ασημένιο και 1 χάλκινο μετάλλιο με πολύ καλούς χρόνους. Μεγάλος άτυχος ο εκ των στυλοβατών όλης της προσπάθειας, Παναγιώτης Κωτσοκάλης ο οποίος λόγω ασθενείας δεν κατάφερε να ακολουθήσει την αποστολή.
Φυσικά, η σεζόν δεν τελείωσε εδώ μιας και οι Κωστής, Κοτσιμπού και Φραγκαλιού προκρίθηκαν και στη Β’ φάση του Πανελληνίου, που θα διεξαχθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο στο ΟΑΚΑ, με τον Κωστή μάλιστα να μπαίνει στους αγώνες με τον 2ο καλύτερο χρόνο στα 50μ. πρόσθιο και τον 5ο αντίστοιχα στα 50μ. ελεύθερο, δείχνοντας ότι είναι σε καλή κατάσταση και έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη ένα μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.
Άξιο αναφοράς ότι τα παιδιά από το Καρπενήσι έτυχαν αποθεωτικών σχολίων από την διοργανώτρια αρχή κατά τη διάρκεια των απονομών για την προσπάθεια, την επιμονή και το πείσμα τους να συνεχίζουν να κολυμπάνε και να πρωταγωνιστούν… 27 μήνες μετά το κλείσιμο του κολυμβητηρίου της πόλης μας.
Οπωσδήποτε, μια σπουδαία αναγνώριση και ηθική επιβράβευση για μια παρέα 5-6 ατόμων που ΜΟΝΟΙ τους συνεχίζουν να μην το βάζουν κάτω και να δείχνουν σε όλους ότι τα εμπόδια είναι για να ξεπερνιούνται, όσο ψηλά κι αν είναι.
Όντας πρωταθλητές, πλέον, ευελπιστούν στο άνοιγμα του κολυμβητηρίου του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Καρπενησίου το συντομότερο δυνατόν ώστε να μπορέσουν να κολυμπάνε αντί να ταξιδεύουν και να προπονούνται ξεκούραστοι αντί ταλαιπωρημένοι.
Αν μη τι άλλο, 2,5 χρόνια και περίπου 70.000 χιλιόμετρα πάνω κάτω, έχουν αποδείξει και έχουν μάθει σε όλους μας τι σημαίνει πραγματικός αθλητισμός…