3 Δεκεμβρίου 2021

28η Οκτωβρίου: Μόνο με στρατό η παρέλαση στη Ξάνθη λόγω κορονοϊού

Με τη συμμετοχή μόνο του στρατού πραγματοποιήθηκε στη Ξάνθη η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, καθώς δεν πήραν μέρος μαθητές, εθελοντές και πολιτιστικοί σύλλογοι.

Η απόφαση, μάλιστα, για τη μη συμμετοχή μαθητών ελήφθη λίγα μόλις 24ωρα πριν πραγματοποιηθεί η παρέλαση, εξαιτίας των επιδημιολογικών δεδομένων που καταγράφονται τόσο στην Ξάνθη όσο και ευρύτερα στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Το Δ’ Σώμα Στρατού όπως αναφέρει το xanthinea.gr έδωσε ηχηρό «παρών» στην παρέλαση, ενώ πολίτες είχαν συγκεντρωθεί επί της 28ης Οκτωβρίου και παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις, καθώς και την κατάθεση στεφάνων στην Πλατεία Ελευθερίας και το Ηρώο της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος.

«Περάσαμε 2 χρόνια δύσκολα, χωρίς παρελάσεις και εκδηλώσεις και βλέπουμε ότι το έχει ανάγκη ο λαός και αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή του σήμερα. Οι παρελάσεις και όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι ευκαιρίες μνήμης, σεβασμού και αναγνώρισης της θυσίας όλων εκείνων που αγωνίστηκαν, για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι» τόνισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, που παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα υπέρ της τήρησης των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό.

«Ειδικά η Βόρεια Ελλάδα δοκιμάζεται σήμερα από την πανδημία και θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα, πατρικής αγάπης προς τον λαό μας. Να ακούμε τους γιατρούς και μόνο τους γιατρούς αυτή την περίοδο κανέναν άλλον. Να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της δικής μας υγείας αλλά και των συνανθρώπων μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, τόνισε χαρακτηριστικά πως «28 Οκτωβρίου του 1940 κάποιος υποτίμησε την ελληνική λεβεντιά και τις δυνατότητές μας. 28 Οκτωβρίου του 2021 προτρέπω κανείς να μην υποτιμήσει τη δυναμική του ελληνικού στρατού και την ομοψυχία του ελληνικού έθνους».

To άρθρο 28η Οκτωβρίου: Μόνο με στρατό η παρέλαση στη Ξάνθη λόγω κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ