3 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΝΟΥ

46χρονος με κορονοϊό μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ Λαμίας. Είναι ο 3ος Ευρυτάνας που νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τις αρχές του μήνα

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας χρειάστηκε να μεταφερθεί 46χρονος Ευρυτάνας που νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου με ήπια συμπτώματα κορονοϊού.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς που τον παρακολουθούν, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και απαιτήθηκε η μεταφορά του σε ΜΕΘ. Ο 46χρονος ασθενής διασωληνώθηκε από γιατρούς του Γ.Ν. Καρπενησίου και μεταφέρθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής 20/11/2020, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Καρπενησίου στη Λαμία.

Είναι ο τρίτος Ευρυτάνας ο οποίος χρειάζεται να νοσηλευτεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) τις τελευταίες 20 ημέρες, από το ξέσπασμα το κορονοϊού στο Καρπενήσι, που μέχρι πριν τον Οκτώβριο και για 9 μήνες -από την αρχή της επιδημίας- δεν είχε κανένα θετικό κρούσμα.

Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο Καρπενησίου, στην ειδική μονάδα Covid-19, νοσηλεύονται έξι (6) ασθενείς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και τον προγραμματισμό, αύριο Σάββατο 21/11 αναμένεται να πάρουν εξιτήριο δύο γυναίκες που έχουν αναρρώσει, μία ηλικιωμένη και μία γυναίκα από χωριό των Αγράφων.

Ωστόσο η νεαρότερη γυναίκα, για τις επόμενες ημέρες χρειάζεται να παρακολουθείται και θα φιλοξενηθεί, επειδή κατάγεται από χωριό των Αγράφων, στο ξενοδοχείο το οποίο έχει οριστεί από την Πολιτεία ως ξενοδοχείο Covid-19 στο Καρπενήσι. 

Εντωμεταξύ, δυο άλλοι ασθενείς που νοσηλευόταν με ηπία συμπτώματα κορονοϊού στο νοσοκομείο Καρπενησίου, τις τελευταίες ημέρες ήταν απύρετοι και μετά τις εξετάσεις που έγιναν βρέθηκαν αρνητικοί, ανάρρωσαν και χθες πήραν εξιτήριο.

Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, τα ενεργά κρούσματα κορονοϊού στο Καρπενήσι ξεπερνούν τα 120, ενώ περισσότερα από 320 άτομα, στενές επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα στα σπίτια τους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ