2 Φεβρουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

7 ιδέες παιχνιδιού για τη γατούλα σας

Το παιχνίδι με τη γάτα σας βελτιώνει τη σχέση σας με αυτό, και κυρίως τη φυσική και ψυχική κατάσταση του ζώου σας. Για τα αιλουροειδή, το παιχνίδι είναι συνώνυμο με το κυνήγι και τα φυσικά ένστικτα. Ακόμα κι αν σε ένα γατάκι αρέσει να δαγκώνει τα χέρια του ιδιοκτήτη του, αποφύγετε να το αφήνετε να συνηθίζει να παίζει έτσι με τα χέρια σας, γιατί όταν ενηλικιωθεί μπορεί να βλάψει εσάς και τους γύρω του. Πολλά από τα προτεινόμενα παιχνίδια που ακολουθούν, θα τα βρείτε σε pet shop.

1. Μπάλα

Η μπάλα είναι πιθανώς ένα παιχνίδι τόσο παλιό όσο η ύπαρξη της γάτας. Μια μπαλίτσα που κυλά εξαιρετικά γρήγορα, αναπηδώντας στους τοίχους και το πάτωμα είναι ένα παιχνίδι που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των αιλουροειδών σας. Μπορεί να επωφεληθεί από όλες τις πιθανές ποικιλίες, συνεπώς είναι στο χέρι σας να δείτε ποια μπαλίτσα θα επιλέξετε!

2. Κρυφτό

Με κουτί: Πάρτε μια χάρτινη κούτα και φροντίστε να την αφήσετε ανοιχτή  για να πηδήξει η γάτα σας μέσα. Δημιουργήστε σασπένς και κρυφτείτε πίσω από μια πόρτα μέχρι να σας βρει.

Με τούνελ: Στις γάτες αρέσει να τρέχουν και να κρύβονται σε ασυνήθιστα μέρη. Το τούνελ θα της επιτρέψει να γλιστρήσει με όλη της την ταχύτητα και να παραμείνει κρυμμένη όσο θέλει.

3. Καλάμι ψαρέματος

Κρατήστε ένα ωραίο καλάμι ψαρέματος με πούπουλα στο τέλος της μύτης της γάτας σας. Φροντίστε να την αφήνετε να το πιάνει ανά σημεία για να της δώσετε κίνητρα. Το καλάμι μπορεί να σας εξασφαλίσει ανεξάντλητο παιχνίδι.

4. Ονυχοδρόμιο
Το ονυχοδρόμιο είναι το must αξεσουάρ κάθε αιλουροειδούς που σέβεται τον εαυτό του. Στην γάτα αρέσει να βρίσκεται σε ύψος, να ξύνει τα νύχια της και να βρίσκει σημεία να κάθεται.Το δέντρο είναι τέλειο για να καλύψει αυτές τις ανάγκες του ζώου.

5.Λούτρινα παιχνίδια

Ένα λούτρινο παιχνίδι θα έχει πάντα θέση στο καλάθι της γάτας σας. Από τα παραδοσιακά ποντίκια μέχρι άλλα περίεργα μικρά ζωάκια, σας επιτρέπουν να παίξετε πιο τρυφερά ή να κάνετε μια μεγάλη αγκαλιά στο ζώο σας.

6. Παιχνίδι με catnip

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια με catnip για να διεγείρουν την όσφρηση της γάτας σας και να ξυπνήσουν τα κυνηγετικά της ένστικτά. Με τη μορφή μαλακών παιχνιδιών κάθε είδους,αυτά τα ελκυστικά παιχνίδια θα ευχαριστήσουν τη γάτα κυνηγο σας.

7. Εγκαταστήστε μια εφαρμογή για γάτες στο κινητό ή το ταμπλετ σας.

Και ναι ! Υπάρχουν και εφαρμογές ειδικά σχεδιασμένες για να παίζει η γάτα σας. Η γάτα σας θα λατρέψει να αρπάξει οτιδήποτε κινείται στην οθόνη. Οι ήχοι και οι εικόνες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να την προσελκύουν.

Το να παίζεις με τη γάτα σου είναι πραγματικά διασκεδαστικό. Είναι εξίσου σημαντικό να διδάξετε το αιλουροειδές σας να παίζει μόνο του με το αγαπημένο του παιχνίδι ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο ζημιάς στο σπίτι σας. Καλή διασκέδαση !

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ