29 Νοεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

77 χρόνια από την Εθνοσυνέλευση των Κορυσχάδων. Λιτοί και φέτος οι επετειακοί εορτασμοί, λόγω της πανδημίας

Ήταν τέτοιες μέρες πριν από εβδομήντα επτά χρόνια, στα τέλη του Μάη του ’44, όταν κάτω από τους ήχους της μπάντας της 15ης μεραρχίας του ΕΛΑΣ που έπαιζε τον Εθνικό Ύμνο, ολοκλήρωνε τις εργασίες της στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας, η πρώτη και μοναδική σύνοδος του Εθνικού Συμβουλίου, που είχε συγκροτηθεί μέσα από μια ιδιότυπη εκλογική διαδικασία και με πρωτοβουλία της νεοσύστατης ΠΕΕΑ (Κυβέρνηση του Βουνού), που είχε ιδρυθεί δύο μήνες πριν στη Βίνιανη.

Κάθε χρόνο, την προτελευταία Κυριακή του Μαΐου, τιμάται με εκδηλώσεις (πανηγυρική ομιλία, χαιρετισμοί κ.α.) η επέτειος της Σύγκλησης της Εθνοσυνέλευσης των Κορυσχάδων. Η πανδημία, ωστόσο, και τα εν ισχύ περιοριστικά μέτρα επέβαλαν φέτος -όπως και πέρυσι- λιτό επετειακό εορτασμό.

Το πρωί της Κυριακής (23/5), ο Δήμος Καρπενησίου τίμησε την επέτειο των 77 χρόνων από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Στο μνημείο, στον περιβάλλοντα χώρο του ιστορικού σχολείου των Κορυσχάδων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, οι Αντιδήμαρχοι, Παντελής Χαλκιάς και Σοφία Ζαλοκώστα, και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορυσχάδων, Χρήστος Δήμας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ