25 Οκτωβρίου 2021

85η ΔΕΘ: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στους παραγωγικούς φορείς

Την εξασφάλιση των συμφερόντων της κοινωνικής πλειοψηφίας, έχει ως κεντρικό στόχο το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, θέτοντας παράλληλα το δίλημμα των επόμενων εκλογών και διαβεβαιώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προγραμματικά έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης.
Εκτενή αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη μεσαία τάξη και δεσμεύτηκε για την προστασία της εργασίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, την κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη, καθώς και για την πιλοτική εφαρμογή του 35ώρου, χωρίς μείωση μισθού, με κίνητρα για επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει παρεμβάσεις για χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τη διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους, την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης.

Σχετικά με την καταπολέμηση της ακρίβειας, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ριζική μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης (93%), στο κίνησης (20%), στη βενζίνη( 50%), ενώ μίλησε για επαναφορά του κοινωνικού τιμολογίου και την επέκταση του επιδόματος θέρμανσης.

Για αναδιανομή των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ώστε να δοθεί προτεραιότητα στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, δεσμεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας και άσκησε αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση, καθώς, όπως είπε, εδώ και δύο χρόνια τα έργα που είχαν δρομολογηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, έμειναν στάσιμα, ενώ το Μετρό ξανάγινε ανέκδοτο.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΛΟΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ