Το Σαββατοκύριακο (18-19/5) το 3ο Enduro Day από τη ΛΕ.ΜΟ. Καρπενησίου – Με εκατοντάδες συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα (πρόγραμμα)

Σε θεσμό έχει εξελιχθεί η ετήσια εκδήλωση της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Καρπενησίου για τους φίλους των δύο (και όχι μόνο) τροχών. Στο Αθλητικό Κέντρο το επίκεντρο της δράσης, 55χλμ η διαδρομή για τις μηχανές enduro

Το Σαββατοκύριακο (18-19/5) το 3ο Enduro Day από τη ΛΕ.ΜΟ. Καρπενησίου – Με εκατοντάδες συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα (πρόγραμμα)

Η ΛΕ.ΜΟ. Καρπενησίου έχει θέσει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη της Ευρυτανίας ως τόπου ιδανικού για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και με προτεραιότητα στην ασφάλεια των αναβατών. Για 3η χρονιά θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση Enduro Day, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ανθρώπων της λέσχης, περισσότεροι από 400-500 άνθρωποι (συμμετέχοντες αναβάτες, συνοδοί κ.α.) αναμένονται το διήμερο στο Καρπενήσι.

Ήδη, εδώ και μήνες, τα μέλη της ΛΕ.ΜΟ.Κ. είχαν αναλάβει τη χάραξη, τον καθαρισμό και τη σηματοδότηση της διαδρομής, σε αγαστή συνεργασία με το Δασαρχείο Καρπενησίου, ώστε φέτος να διασφαλιστεί η μικρότερη δυνατή παρέμβαση και όχληση στο δασικό περιβάλλον απ’ όπου θα περάσει η κυριακάτικη (19/5) διαδρομή των 55χλμ. Εξάλλου, ο Δήμος Καρπενησίου ενέκρινε ομόφωνα το αίτημα της λέσχης για την παραχώρηση χώρου στο Αθλητικό Κέντρο, που θα είναι το επίκεντρο των διήμερων εκδηλώσεων.

Η πόλη θα γεμίσει αναβάτες απ’ όλη την Ελλάδα, καθώς αναμένονται αφίξεις φίλων του enduro από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λαμία, την Πάτρα, το Αγρίνιο, τη Λάρισα, τη Φλώρινα, τη Σπάρτη, ακόμα και από τη Σάμο και την Ικαρία (!). Το πρωί του Σαββάτου (18/5) θα πραγματοποιηθεί βόλτα για τετράτροχα οχήματα (ATV-QUAD, «γουρούνες»), με εκκίνηση από το Αθλητικό Κέντρο, εκεί όπου θα διατίθενται σουβλάκια, μπίρες κλπ., καθώς και χώρος για κάμπινγκ.

Η 3η εντουροβόλτα θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής (19/5), σε διαδρομή μήκους 55 χιλιομέτρων. Οι αναβάτες θα ξεκινήσουν από το προπονητικό κέντρο και θα κινηθούν στις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Κώνισκου, προτού φθάσουν στον Προφήτη Ηλία της Μυρίκης, σημείο όπου θα γίνονται ανεφοδιασμοί και οι θεατές μπορούν να προσεγγίζουν εύκολα και με ασφάλεια. Θα ακολουθήσει ανάβαση στο Νεραϊδοβούνι και επιστροφή στο Αθλητικό Κέντρο μέσα από το δάσος του Αγ. Νικολάου.

Βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στο γκρουπ της λέσχης στο facebook
Σε θεσμό έχει εξελιχθεί η ετήσια εκδήλωση της Λέσχης Μοτοσικλετιστών Καρπενησίου για τους φίλους των δύο (και όχι μόνο) τροχών. Στο Αθλητικό Κέντρο το επίκεντρο της δράσης, 55χλμ η διαδρομή για τις μηχανές enduro

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα