Πανελλήνια επιτυχία στην αναρρίχηση, για την 24χρονη Ναυσικά Μήτσιου από το Καρπενήσι – Βάθρο στο Παν/νιο Κύπελλο

Πανελλήνια επιτυχία στην αναρρίχηση, για την 24χρονη Ναυσικά Μήτσιου από το Καρπενήσι – Βάθρο στο Παν/νιο Κύπελλο

Σε μια εντυπωσιακή πίστα στο Χαλάνδρι (Mono by Athens Climbing Project), έγινε πρόσφατα ο αγώνας για το 32ο Κύπελλο Αγωνιστικής Αναρρίχησης «Αθ. Λευκαδίτη», από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας & Αναρρίχησης.

Σε όμορφες και απαιτητικές διαδρομές, οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο αγωνιστικό διήμερο, παρουσίασαν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η αγωνιστική αναρρίχηση είναι ένα άθλημα που συνδυάζει δύναμη, αντοχή, τεχνική και στρατηγική. Οι αθλητές/τριες προσπαθούν να ανέβουν μια προκαθορισμένη διαδρομή σε τεχνητές ή φυσικές επιφάνειες, με στόχο να φτάσουν στην κορυφή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ή με τη μεγαλύτερη δυσκολία.

Στο Πανελλήνιο Κύπελλο στην πίστα Χαλανδρίου, συμμετείχε -και μάλιστα- διακρίθηκε η Ναυσικά Μήτσιου, από το Καρπενήσι. Η 24χρονη αθλήτρια του ΕΟΣ Αχαρνών, κατέλαβε τη 3η θέση στη Γενική Κατηγορία Γυναικών και ανέβηκε στο βάθρο των νικητριών, στη δεύτερη, μόλις, παρουσία της σε αναρριχητικό γεγονός με αγωνιστικό χαρακτήρα.

Ήταν μάλλον… προδιαγεγραμμένο για τη Ναυσικά Μήτσιου, κόρη του εκπαιδευτή ορειβασίας-αναρρίχησης και οδηγού βουνού, Βασίλη Μήτσιου, να ασχοληθεί (και να αγαπήσει) τις δραστηριότητες στη φύση και -ειδικότερα, στην προκειμένη περίπτωση- την αναρρίχηση, καθώς από μικρό παιδί θυμάται τον εαυτό της να σκαρφαλώνει σε βράχια πέριξ του Καρπενησίου.

«Είχα ερεθίσματα από πολύ μικρή ηλικία και είναι κάτι που αγαπώ πολύ», λέει η 24χρονη στην εφημερίδα, που όταν έφυγε από το Καρπενήσι για την Αθήνα, άρχισε να ασχολείται ακόμα πιο ενεργά με το άθλημα της αναρρίχησης, με στόχο τη διαρκή βελτίωσή της.

H Ναυσικά στην Κάλυμνο

Πρόσφατα, δοκίμασε και την αγωνιστική αναρρίχηση, με την πρώτη της συμμετοχή να καταγράφεται πριν λίγους μήνες, σε μια «πολύ αγχωτική εμπειρία», όπως παραδέχεται. Το Σαββατοκύριακο 21-22/9, ωστόσο, η Ναυσικά, σαφώς με λιγότερο άγχος, ανταγωνίστηκε αθλήτριες με χρόνια εμπειρίας στο άθλημα και τα κατάφερε περίφημα, κερδίζοντας μετάλλιο.

«Οι προοπτικές της αναρρίχησης είναι μεγάλες στην Ευρυτανία», σημειώνει η 24χρονη από το Καρπενήσι, κάνοντας αναφορά και στο ετήσιο Φεστιβάλ Αναρρίχησης των Αγράφων, που χρόνο με τον χρόνο κερδίζει φίλους και ανεβαίνει σε δημοφιλία πανελλαδικά. «Διαθέτουμε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθεί το άθλημα και στον τόπο μας», καταλήγει.

Ο αναρριχητικός τουρισμός, αντιπροσωπευτική μορφή του εναλλακτικού τουρισμού, είναι σήμερα από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού στην Ελλάδα. Ήδη, αρκετές περιοχές έχουν κάνει σημαντικά βήματα προκειμένου να καταστούν σημείο αναφοράς για τον αναρριχητικό τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Κάλυμνο να προσελκύει κάθε χρόνο πάνω από 15.00 αναρριχητές-επισκέπτες.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα