Ημερομηνία

Γαστρονομική εξόρμηση στην Ευρυτανία, για την Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής – Ανάδειξη τοπικών προϊόντων (ΦΩΤΟ)

Γαστρονομική εξόρμηση στην Ευρυτανία, για την Ένωση Εστιατορίων & Συναφών Αττικής – Ανάδειξη τοπικών προϊόντων (ΦΩΤΟ)

Στην Ευρυτανία βρέθηκε για τρεις ημέρες αντιπροσωπεία της Ένωσης Εστιατορίων & Συναφών Αττικής, πραγματοποιώντας εκπαιδευτική και επιμορφωτική γαστρονομική επίσκεψη με έμφαση στην τοπική παραγωγή και τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου. Το πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε από 21 έως 23 Οκτωβρίου, συνδύασε εμπειρίες γεύσης, γνωριμία με τοπικούς παραγωγούς και επαγγελματική δικτύωση στον χώρο της εστίασης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά προϊόντα της ευρυτανικής γης, από τη μελισσοκομία και την τυροκομία, μέχρι την παραγωγή αλλαντικών, πέστροφας και μικροζυθοποιίας, καθώς και να επισκεφθούν μνημεία του τόπου -όπως η Ιερά Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας και χώρους που αποτελούν πρότυπα τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η δράση δεν είχε εμπορικό χαρακτήρα, αλλά στόχευε στην ανταλλαγή εμπειριών, την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας της Ευρυτανίας και τη δημιουργία γόνιμων συνεργειών μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναδεικνύει τη σημασία της εξωστρέφειας και της σύνδεσης της εστίασης με την τοπική παραγωγή. Η Ευρυτανία, με το φυσικό της περιβάλλον και τα αγνά προϊόντα της, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο βιώσιμου και αυθεντικού γαστρονομικού τουρισμού, προσελκύοντας ταξιδιώτες που αναζητούν ποιότητα και εμπειρία.

Παράλληλα, η επίσκεψη ενίσχυσε την προβολή της περιοχής ως προορισμού γεύσης και φιλοξενίας, δημιουργώντας τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ παραγωγών, επαγγελματιών και επισιτιστικών επιχειρήσεων. Όπως τονίζουν οι άνθρωποι της ΕΕΕΣΑ, τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ελληνικής γαστρονομίας, στην εκπαίδευση του κοινού και στη διάδοση της τοπικής κουζίνας ως κομματιού της εθνικής μας ταυτότητας.

“Η Ευρυτανία έχει να προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες”

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου, Σπυριδούλα Σιαφάκα, που συνέβαλε ενεργά στην οργανωτική επιτυχία της εξόρμησης, δήλωσε στην εφημερίδα: «Ήταν μια όμορφη ευκαιρία να προβληθεί ο γαστρονομικός μας πλούτος και να ενισχυθεί ο τοπικός τουρισμός. Κάθε τέτοια δράση φέρνει νέες γνωριμίες, ιδέες και φυσικά προβάλλει την ποιότητα των προϊόντων μας. Η Ευρυτανία έχει να προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες, κι αυτό οφείλουμε να το αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία».

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα