Διεθνή επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Δήμητρα Μπίκα από το Καρπενήσι, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στις γυναίκες στο SKY® του Matterhorn Ultraks 2026, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Αυγούστου στο Zermatt της Ελβετίας.
Η αθλήτρια ορεινού τρεξίματος ολοκλήρωσε την ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή των 49 χιλιομέτρων σε 6 ώρες 22 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα, ανεβαίνοντας στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανάμεσα σε 175 αθλήτριες.
Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της στη συνολική κατάταξη ανδρών και γυναικών, καθώς κατέλαβε την 17η θέση, σε έναν αγώνα υψηλού επιπέδου στο εντυπωσιακό αλπικό τοπίο γύρω από το Matterhorn.
Την πρώτη θέση στις γυναίκες κατέκτησε η Ελβετίδα Laura Dozier με χρόνο 6:12:45, μόλις 9 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα μπροστά από την Μπίκα. Τρίτη τερμάτισε η επίσης Ελβετίδα Magali Vionnet σε 6:42:18, σχεδόν 20 λεπτά μετά την αθλήτρια από το Καρπενήσι.
49 χιλιόμετρα στις Άλπεις
Το SKY® αποτελεί μία από τις απαιτητικότερες διαδρομές του Matterhorn Ultraks, με μήκος 49 χλμ. και περίπου 3.600 μέτρα θετικής και αντίστοιχης αρνητικής υψομετρικής διαφοράς.
Η διαδρομή αναπτύσσεται γύρω από το Zermatt, περιλαμβάνοντας μεγάλες αναβάσεις, τεχνικά περάσματα και συνεχείς υψομετρικές εναλλαγές. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικότερα σημεία της βρίσκεται το Gornergrat, σε υψόμετρο περίπου 3.100 μέτρων.
Στους άνδρες νικητής αναδείχθηκε ο Ελβετός Samuel Ruffieux, ο οποίος πέρασε τη γραμμή του τερματισμού σε 5:09:24.
















