Διήμερο δωρεάν σεμινάριο για μελισσοκόμους στο Καρπενήσι – Ποια θέματα θα τεθούν επί τάπητος και πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

Πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης στις 17 και 18 Ιουλίου 2024

Διήμερο δωρεάν σεμινάριο για μελισσοκόμους στο Καρπενήσι – Ποια θέματα θα τεθούν επί τάπητος και πώς θα δηλώσετε συμμετοχή

από την έντυπη έκδοση

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα της μελισσοκομίας, όπως η πρόληψη και αντιμετώπιση ασθενειών, η τυποποίηση και προώθηση προϊόντων κ.ο.κ. θα έχουν οι μελισσοκόμοι της περιοχής που θα συμμετάσχουν στο δωρεάν πρόγραμμα ταχύρρυθμης επαγγελματικής κατάρτισης που πραγματοποιεί το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΒΑΡΔΑΤΩΝ του ΕΛ.ΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στα μέσα του Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου.

Η δράση υλοποιείται σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ 150/126291/1-05-2024 απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων περί «Καθορισμού του ακριβούς περιεχομένου και των λεπτομερειών εφαρμογής της Δράσης “Εκπαίδευση – Κατάρτιση Μελισσοκόμων ” της Παρέμβασης Π2-55.1 “Συμβουλές, εκπαίδευση & Τεχνική βοήθεια προς μελισσοκόμους και οργανώσεις μελισσοκόμων”, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ενίσχυσης του τομέα της μελισσοκομίας, του εγκεκριμένου εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τα προγραμματικά έτη από 2023 έως 2027.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σχετικά με τους εχθρούς και τις ασθένειες των μελισσών και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης, την τυποποίηση, εμπορία, προώθηση και σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων, τη βασιλοτροφία, την παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης, τη βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις) κ.ο.κ.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει την Τετάρτη 17/7 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024. Θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και θα έχει διάρκεια 10 ωρών, από τις 4:00 το μεσημέρι έως τις 9:00 το βράδυ.

Οι μελισσοκόμοι που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κατάρτισης θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Βαρδατών στο τηλέφωνο 2231081500 και στο email kdvardaton@elgo.gr. Τονίζεται πως η επιλογή συμμετοχής θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας κατόπιν αίτησής τους.

Πρόγραμμα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης στις 17 και 18 Ιουλίου 2024

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα