Κατασκηνώσεις Μητρόπολης / Με μια όμορφη γιορτή ολοκληρώθηκε η α’ περίοδος (κοριτσιών) στην Αν. Φραγκίστα – 200 παιδιά φέτος

Κατασκηνώσεις Μητρόπολης / Με μια όμορφη γιορτή ολοκληρώθηκε η α’ περίοδος (κοριτσιών) στην Αν. Φραγκίστα – 200 παιδιά φέτος

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η γιορτή λήξης της α’ κατασκηνωτικής περιόδου, στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου στην Ανατολική Φραγκίστα (θέση Σωτήρα). Από τις αρχές του μήνα, 100 κορίτσια ηλικίας από 9 έως 16 ετών βρέθηκαν στις κατασκηνώσεις και πήραν μέρος σε μια σειρά από δραστηριότητες, περνώντας δημιουργικά τον χρόνο τους.

Ενδεικτικά, στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται αθλήματα (ποδόσφαιρο σε νέο γήπεδο 5Χ5, μπάσκετ, κολύμβηση στην πισίνα, ποδηλασία κ.α.), προβολή ταινιών θερινού σινεμά, βαρκάδες στη Λίμνη Κρεμαστών, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις κ.ο.κ. Από την Πέμπτη 11/7 ξεκινά η β’ κατασκηνωτική περίοδος, με τη συμμετοχή 100 αγοριών.

Η εορτή της λήξης των κοριτσιών περιλάμβανε χορούς και τραγούδια και πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, με τα παιδιά να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

«Μέσα στον ειδυλλιακό χώρο της κατασκήνωσης, τα εκατό κορίτσια πέρασαν όμορφες στιγμές ακολουθώντας ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιελάμβανε γνωριμία με την ομαδική ζωή, ψυχαγωγία, αθλητισμό, γόνιμες συζητήσεις, ενεργοποίηση κοινωνικών δεξιοτήτων αλλά και ευκαιρίες πνευματικού ανεφοδιασμού μέσα σε ένα κλίμα αγάπης και χαράς. Αξιέπαινη και πολύ σημαντική η προσπάθεια, η διαρκής καθοδήγηση και φροντίδα προς τα παιδιά από τους ομαδάρχες οι οποίοι εθελοντικά έδωσαν την ψυχή τους, όλη τη ζωντάνια τους και τον καλύτερο εαυτό τους εργαζόμενοι με υπευθυνότητα και πολλή αγάπη», έγραψε, με αφορμή την όμορφη γιορτή στη Σωτήρα, ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα