200.000 ευρώ για έργα και προμήθειες στα Άγραφα

Με ποσό που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, ο Δήμος Αγράφων προχωρά σε αναθέσεις έργων και προμηθειών.

Τοποθετεί ηλιακά φωτιστικά στους δρόμους, αγοράζει νέους κάδους απορριμμάτων, οικοδομικά υλικά κ.α., ενώ μεταξύ άλλων, ο Δήμος Αγράφων δαπανά 140.000 σε αναθέσεις έργων υποδομής

Με ποσό που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, ο Δήμος Αγράφων προχωρά σε αναθέσεις έργων και προμηθειών, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τις υποδομές και τις υπηρεσίες του. Με πρόσφατες αποφάσεις, εγκρίθηκαν έργα υποδομής και προμήθειες που αφορούν τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών

Μεταξύ άλλων, ανατέθηκε η προμήθεια κάδων απορριμμάτων και ηλιακών φωτιστικών, ενώ παράλληλα προωθήθηκαν έργα για τη διευθέτηση ομβρίων υδάτων, την αναβάθμιση των αρδευτικών δικτύων και την πλακόστρωση δημοτικών οδών.
Πιο ειδικά, αποφασίστηκε η ανάθεση της προμήθειας κάδων απορριμμάτων για τις ανάγκες του δήμου. Σύμφωνα και με τη σχετική τεχνική περιγραφή του Αυτοτελούς Τμήματος Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Πρασίνου του δήμου, απαιτούνταν η αγορά 70 τροχήλατων πλαστικών κάδων 770 λίτρων και 50 τροχήλατων πλαστικών κάδων 120 λίτρων. Η προμήθεια ανατέθηκε στην επιχείρηση KOPASMART TECHNOLOGIES με έδρα τη Γλυφάδα, έναντι 20.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Ακόμη, με απόφαση που υπογράφει στις 18 Ιουνίου ο Δήμαρχος Αλέξης Καρδαμπίκης, έγινε η προμήθεια οικοδομικών υλικών για τη Δημοτική Ενότητα Ασπροποτάμου έναντι του ποσού των 14.619,60 ευρώ στην επιχείρηση ΑΦΟΙ ΠΑΝ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΟΕ με έδρα το Ραπτόπουλο. Η σύμβαση με τον ανάδοχο προβλέπει την προμήθεια πλέγματος σε κουλούρες, 400 συσκευασίες τσιμέντου κ.α., ποσότητες που πρέπει να παραδοθούν στον δήμο εντός 35 ημερών.
Το ποσό των 30.000 ευρώ περίπου θα δαπανήσει ο Δήμος Αγράφων για την προμήθεια και τοποθέτηση ηλιακών φωτιστικών δρόμου για τις Δημοτικές Ενότητες. Η εργασία ανατέθηκε στην εταιρεία «GOSOLAR-Ηλιακά Συστήματα» και περιλαμβάνει 90 φωτοβολταϊκούς συλλέκτες των 40W-5V μαζί με τους ιστούς και την εγκατάστασή τους.
Παράλληλα, ο δήμος προχώρησε στην αγορά θαμνοκοπτικών μηχανημάτων, ηλεκτρογεννήτριας και άλλων εργαλείων, συνολικούς κόστους 3.600 ευρώ, από την εταιρεία «ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε.Β.Ε.» με έδρα το Καρπενήσι.
Εξάλλου, με πρόσφατες αποφάσεις πραγματοποιήθηκαν και απευθείας αναθέσεις έργων συνολικής δαπάνης 140.000 ευρώ. Ειδικότερα, ανατέθηκε στον Δημήτριο Στερόπουλο το έργο διευθέτησης ομβρίων υδάτων του Δήμου Αγράφων 2024, έναντι 25.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.
Επίσης, η εγκατάσταση, συντήρηση και επισκευή αρδευτικών δικτύων με ανταλλακτικά ανατέθηκε έναντι 15.000 ευρώ περίπου στον Δημήτριο Γ. Γκορόγια -Πτυχιούχο Μηχανολόγο Μηχανικό, ενώ το έργο πλακοστρώσεων δημοτικών οδών Δήμου Αγράφων 2024 ανατέθηκε στον Αθανάσιο Κουτσιούμπα με το κόστος να ανέρχεται στις 35.000 ευρώ. Τέλος, η βελτίωση υποδομών Κοινοτήτων Ραπτοπούλου-Νέου Αργυρίου Δ.Ε. Ασπροποτάμου ανατέθηκε στον Απόστολο Ζαχαράκη έναντι 65.000 ευρώ.