Συνολικά 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα, λόγω κεραυνών – Τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο στο Κλαυσί Ευρυτανίας (vid)

Συνολικά 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα, λόγω κεραυνών – Τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο στο Κλαυσί Ευρυτανίας (vid)

Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 16:30 το απόγευμα της Τρίτης, 23 Ιουλίου 2024, σε ελατόδασος απέναντι από το χωριό Κλαυσί του Δήμου Καρπενησίου, στη θέση «Κοτρώνι», σε μεγάλο υψόμετερο. Κάτοικοι του χωριού αντιλήφθηκαν τη φωτιά και ενημέρωσαν το 199, με δυνάμεις της Πυροσβεστικής να σπεύδουν προς κατάσβεση.

Δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου και τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. (ΔΙΠΥΝ) Ευρυτανίας προσέγγισαν την πυρκαγιά και άρχισαν πρώτοι να επιχειρούν, ενώ προς την κατάσβεση συνέδραμαν, παρέχοντας υδροφόρες, η ΠΕ Ευρυτανίας, ο Δήμος Καρπενησίου και ιδιώτες. Σύντομα, η εικόνα από τη φωτιά άρχισε να παρουσιάζει βελτίωση, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις έφθασαν και από τη Φθιώτιδα (Μακρακώμη, Αργυροχώρι). Δόθηκε, μάλιστα, εντολή και σε εναέρια μέσα να επέμβουν στη δασική πυρκαγιά στο Κλαυσί. Τρία (3) πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors έφθασαν στο σημείο και πραγματοποίησαν δύο ρίψεις το καθένα, θέτοντας, ουσιαστικά, υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά. Πρόκειται για αεροσκάφη ευέλικτα, γρήγορης ανταπόκρισης, με μεγάλη διάρκεια πτήσεων και δυνατότητα μεταφοράς 3 τόνων νερού.

Η φωτιά στο Κλαυσί ήταν απόρροια κεραυνικής δραστηριότητας στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, χθες (23/7), από τη 13:00 έως τις 17:30, λόγω κεραυνών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, εκδηλώθηκαν 39 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Συνολικά, λόγω κεραυνλων σε διάφορες περιοχές της χώρας από τις 18:00 της 22/7 έως τις 18:00 της 23/7, εκδηλώθηκαν 62 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα. Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχείρησαν σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στις περιοχές: Ελασσόνα, Σκάφη Κοζάνης, Δελφούς Φωκίδας, Βλαχέρνα Αρκαδίας, νήσο Θάσο, Καρπενήσι (σ.σ. Κλαυσί) και σε πέντε (5) διαφορετικές εστίες σε περιοχές της Κορινθίας.

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά
Εναέρια μέσα στη φωτιά στο “Κοτρώνι” του Κλαυσίου Καρπενησίου / ΦΩΤΟ Γιάννης Αρώνης

Η ανάρτηση του Δήμου Καρπενησίου

«Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από κεραυνό το μεσημέρι της Τρίτης (23/7) απέναντι από το χωριό Κλαυσί (Θέση “Κοτρώνι”) του Δήμου Καρπενησίου. Χρειάστηκε η επέμβαση εναέριων μέσων για την κατάσβεση της και η αμεσότητα των επίγειων δυνάμεων από την Π.Υ. Καρπενησίου και Μακρακώμης. Το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καρπενησίου αντέδρασε άμεσα στην κατάσβεση της φωτιάς σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, συνδράμοντας με υδροφόρα οχήματα, μισθωμένο βυτίο και φορτωτή», αναφέρει ο Δήμος Καρπενησίου.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα