Η Ιουλία Καραπατάκη ήρθε στο Καρπενήσι και παρέσυρε στον ρυθμό της 1.500 άτομα, στη συναυλία του καλοκαιριού (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Ιουλία Καραπατάκη ήρθε στο Καρπενήσι και παρέσυρε στον ρυθμό της 1.500 άτομα, στη συναυλία του καλοκαιριού (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η χαμογελαστή και γεμάτη θετική ενέργεια Ιουλία Καραπατάκη, ήρθε στο Καρπενήσι ως προσκεκλημένη του συλλόγου Εθελοντών κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών «Αγώνας Ζωής» και χάρισε μια πολύ ωραία βραδιά στο κοινό των 1.500 ανθρώπων που κατέκλυσαν το Saloon Park.

«Η συναυλία του καλοκαιριού», όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς, έγινε την Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024, στις 10 το βράδυ και σε ρόλο συνδιοργανωτών ήταν η ΠΕ Ευρυτανίας και ο ΟΠΑΣΤΕ ΠΕ Ευρυτανίας, ενώ σημαντικά συνέβαλαν οι χορηγοί. Ήταν μια μουσική βραδιά που έγινε με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας της δομής φιλοξενίας καρκινοπαθών που λειτουργεί στον Καρέα Αττικής.

Στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της, η Ιουλία Καραπατάκη έκανε μια στάση στο Καρπενήσι, παρουσιάζοντας ένα μουσικό πρόγραμμα που επέλεξε με μεράκι και πολλή αγάπη. Το κοινό σιγοτραγούδησε έντεχνα, διασκευές, παλιά λαϊκά και ρεμπέτικα, ενώ το πρόγραμμα περιλάμβανε και νέα κομμάτια που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο στον πρώτο της προσωπικό της δίσκο.

Ακούσαμε τραγούδια με την υπογραφή του Θανάση Παπακωνσταντίνου, όπως τα «Στυλίτης», «Αλεξάνδρα», «Περσεφόνη», «Έρημα κορμιά», «Μιλώ για σένα», ενώ αφιέρωμα έγινε και στον Νίκο Παπάζογλου («Στη ρωγμή του χρόνου», «Απόψε σιωπηλοί», «Φύσηξε ο Βαρδάρης»), αλλά και στον Σωκράτη Μάλαμα («Φύλλα Αλκαλικά», «Έπιασε βροχή» κ.α.), με τον οποίο η Καραπατάκη συνεργάστηκε τα προηγούμενα χρόνια και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό. Προς το τέλος το ύφος άλλαξε και ο χώρος γέμισε με τραγούδια του πόνου και του έρωτα, του πάθους και της ευαισθησίας: «Καίγομαι και σιγολιώνω», «Εσένα δεν σου άξιζε αγάπη», «Έρωτά μου αγιάτρευτε», «Σώσε με» κ.α. Η βραδιά περιλάμβανε μέχρι και Τζίμη Πανούση («Νεοέλληνας»), Γιάννη Μηλιώκα («Για το καλό μου») και Αρλέτα («Μπαρ το ναυάγιο»).

Εξαιρετικά και με πολύ συναίσθημα απέδωσε η Ιουλία Καραπατάκη το «Τακούνια για καρφιά», από τον ομότιτλο δίσκο με τον Ορέστη Ντάντο, ενώνοντας όλους/ες σε μια φωνή στο άκουσμα των στίχων «…κάποια Κυριακή, φουστάνι και αέρας, θα ποδοπατηθεί στο διάβα της το τέρας».

Πριν τη συναυλία, η Πρόεδρος του «Αγώνα Ζωής», Ανθή Μουλιανίτη-Κοντοκώστα, ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς της συναυλίας που, όπως ανέφερε, ήταν αφιερωμένη στον αδικοχαμένο Δημήτρη Κατή αλλά και σε έναν μικρό μαχητή της ζωής, τον Ιάσωνα, στέλνοντας μήνυμα στήριξης σε όλους όσοι δίνουν τον δικό τους αγώνα.