Αστροβραδιές τ’ Αυγούστου στα χωριά του Καρπενησίου. Εκδηλώσεις σε Στάβλους, Μικρό Χωριό, Στένωμα & Μυρίκη

Αστροβραδιές τ’ Αυγούστου στα χωριά του Καρπενησίου. Εκδηλώσεις σε Στάβλους, Μικρό Χωριό, Στένωμα & Μυρίκη

Μια βραδιά αστροπαρατήρησης προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, που μπορεί να είναι τόσο εκπαιδευτική όσο και ψυχαγωγική, για μικρούς και μεγάλους. Το κοινό έχει την ευκαιρία να μάθει για τα άστρα, τους πλανήτες, τους αστερισμούς και άλλα ουράνια σώματα, να γνωρίσει τη χρήση τηλεσκοπίων και άλλων οργάνων αστροπαρατήρησης, να έρθει πιο κοντά στην κατανόηση των φαινομένων του αχανούς Σύμπαντος.

Ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας «Αρτεμις», με έδρα το Καρπενήσι, συνεχίζει με αφοσίωση να επιτελεί το έργο του, προσφέροντας μια πλούσια και πολύπλευρη εμπειρία για τα μέλη του και τους φίλους του, προάγοντας την αγάπη για την Αστρονομία. Έτσι, και φέτος τον Αύγουστο θα διοργανώσει βραδιές αστροπαρατήρησης σε χωριά του Δήμου Καρπενησίου, εκδηλώσεις ενταγμένες στο πρόγραμμα των «Γιορτών Δάσους 2024».

Η εξερεύνηση του έναστρου νυχτερινού ουρανού θα ξεκινήσει από τους Στάβλους (Άγιος Αθανάσιος), την Πέμπτη 8 Αυγούστου και ώρα 20:30 το βράδυ, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Απανταχού Σταβλιωτών & Φίλων «Η Αγία Παρασκευή». Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν από το Παλαιό Μικρό Χωριό (θέση “Νικολός”), μια ημέρα αργότερα (Παρασκευή 9/8, ώρα 21:30), σε συνεργασία με την Αδελφότητα Μικροχωριτών «Η Μεταμόρφωση Του Σωτήρος». Το Σάββατο 10/8 και ώρα 21:00, σειρά παίρνει το Στένωμα, όπου θα πραγματοποιηθεί αστροβραδιά στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Παρασκευής. Η αυλαία των εκδηλώσεων θα πέσει την Κυριακή 25 Αυγούστου, από τον Προφ. Ηλία Μυρίκης, όπου έχει προγραμματιστεί δράση στις 21:00.

Στις αστροβραδιές του συλλόγου «Αρτεμις», οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τη Σελήνη, τον Κρόνο, σφαιρικά σμήνη και νεφελώματα, ενώ θα γίνει, επίσης, ουρανογραφία, με ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία και τη μυθολογία των αστερισμών.