Η Μάρθα Φριντζήλα στο 4ο Φεστιβάλ Τρύγου της Χελιδόνας Ευρυτανίας – Πότε θα πραγματοποιηθεί, τι θα περιλαμβάνει

Η Μάρθα Φριντζήλα στο 4ο Φεστιβάλ Τρύγου της Χελιδόνας Ευρυτανίας – Πότε θα πραγματοποιηθεί, τι θα περιλαμβάνει

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το φετινό (4ο κατά σειρά) Φεστιβάλ Τρύγου στο χωριό Χελιδόνα Ευρυτανίας. Οι διοργανωτές, οι άνθρωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου Χελιδονιωτών «Αγ. Γεώργιος», υπόσχονται ατελείωτο γλέντι, παράλληλες εκδηλώσεις, αναβίωση παραδοσιακών εθίμων και αυθεντική φιλοξενία, στο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2024, ημέρα Σάββατο.

Η έκπληξη της φετινής διοργάνωσης είναι η συμμετοχή της γνωστής καλλιτέχνιδας, Μάρθας Φριντζήλα. Με την αισθαντική φωνή της και το σπάνιο ταπεραμέντο της, αριστοτεχνικά εδώ και χρόνια βάζει το κοινό στον κόσμο των τραγουδιών της και καθηλώνει με τις ερμηνείες της. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κομμάτια από τη δισκογραφία της Φριντζήλα, ινδοπρεπή του ’60, πειραγμένα παραδοσιακά, άγνωστα ρεμπέτικα, δικές της πρωτότυπες συνθέσεις και μπόλικο αυτοσχεδιασμό.

Στη Χελιδόνα θα βρεθεί και η τραγουδίστρια της Ρεμπέτικης Σχολής, Κατερίνα Τσιρίδου, μαζί με τους μοναδικούς Αντώνη και Θοδωρή Ξηντάρη, που φέτος όλες οι παραστάσεις τους ήταν sold out. Συντροφιά στο ολοήμερο φεστιβάλ θα κρατήσει στο κοινό η κομπανία των “Σουρλουλού”, που δεν θα αφήσει σε ησυχία μικρούς και μεγάλους. Το φεστιβάλ θα κινηθεί, επίσης, σε ρυθμούς ροκ χάρη στους “Ερωτευμένους Σχιζοφρενείς”, αλλά θα έχει και στοιχεία metal punk, από τη μπάντα του Καρπενησίου “Burning Skulls”.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί (από τις 11:00) με παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά (λουκουμομαχίες, μπαλονομαχίες, μαθήματα χορού και τραγουδιού, μάζεμα σταφυλιών, κατασκευές από κληματόβεργες), που θα κρατήσουν μέχρι το μεσημέρι, ενώ θα υπάρχει, επίσης, σόου με ακροβατικά, ξυλοπόδαρους κ.α. Το μουσικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει από νωρίς το απόγευμα και θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της επόμενης ημέρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Festival Τρύγου θα υπάρχουν: Περίπτερα παραδοσιακών προϊόντων, Street food ευρυτανικών γεύσεων, άφθονο κόκκινο κρασί από βαρέλια, Boutique Helidona Hardcore, έκθεση φωτογραφίας στο προαύλιο του Αη-Γιώργη κ.α. Τέλος, θα διαμορφωθούν άνετοι χώροι για κάμπινγκ. Το αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Τρύγου της Χελιδόνας, θα ανακοινωθεί προσεχώς.