Τριήμερο φεστιβάλ στον Ασπρόπυργο Ευρυτανίας. Από 12 έως 14 Ιουλίου το Arakynthos Music Festival 2024 – Το πρόγραμμα

Ζωντανή παραδοσιακή μουσική, κάμπινγκ, πεζοπορίες, ποδηλασία, αστροπαρατήρηση, γιόγκα, σεμινάρια χορών, τοπικές παραδοσιακές γεύσεις, θα περιλαμβάνει το 1ο Arakynthos Music Festival που θα γίνει στον Ασπρόπυργο (Αντράνοβα) Ευρυτανίας, στα μέσα Ιουλίου

από την έντυπη έκδοση

Κάλεσμα για συμμετοχή στο Arakynthos Music Festival 2024, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Ασπροπύργου της ΔΕ Προυσού Ευρυτανίας, το τριήμερο 12 με 14 Ιουλίου, απευθύνουν οι διοργανωτές, που υπόσχονται “…μία μοναδική εμπειρία”, με δωρεάν είσοδο. Θα εμφανιστούν επί σκηνής 7 μουσικά σχήματα απ’ όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και οι “Μουσικοί Ψυχής” από την Ευρυτανία.

«Σας περιμένουμε στο χωριό Ασπρόπυργος Ευρυτανίας με θέα το βουνό Αράκυνθος (Ζυγός) για να ζήσουμε μία μοναδική εμπειρία! Ελάτε στο Arakynthos Music Festival 2024, ένα φεστιβάλ που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο χωριό μας για την ανάδειξη των μαγευτικών περιοχών της Ευρυτανίας. Το φεστιβάλ είναι χωρίς είσοδο και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι εντελώς δωρεάν», διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασπροπυργιωτών Ευρυτανίας “Ο Άγιος Γεώργιος”.

«Η ιδέα για το φεστιβάλ ήταν η ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής και του χωριού, βέβαια, του Ασπρόπυργου. Θέλουμε να αναδείξουμε τη φύση, τα τοπικά προϊόντα και την τοπική μουσική. Πέρα όμως από την τοπική μουσική, θα έχουμε μουσικούς από όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι και την Κρήτη», λέει στην εφημερίδα ο Χάρης Κλαδούχος, εκ μέρους των διοργανωτών του 3ήμερου φεστιβάλ.

Την 1η ημέρα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024, στην πλατεία του Ασπρόπυργου θα εμφανιστεί ο Γιώργος Μαυρίδης, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ νησιώτικα θα παίξει η μπάντα Σερμπέτια. Κατά τη 2η ημέρα, Σάββατο 13 Ιουλίου, θα στηθεί γλέντι με τη Banda Calda (χάλκινα), το σχήμα Farra Trio (δημοτικά) και τους Μουσικούς Ψυχής, το παραδοσιακό συγκρότημα από την Ευρυτανία, με τραγουδιστή τον Θοδωρή Μάκκα. Η αυλαία του φεστιβάλ θα πέσει την Κυριακή 14/7 με τον Γιάννη Κακλή (κρητικά) και τον Κωνσταντίνο Κοπανιτσάνος (δημοτικά).

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις αυθεντικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας (μπίρα, τσαλαφούτι, προσούτο, πέστροφες κ.α.) να εξερευνήσουν τη φύση της περιοχής μέσα από δράσεις ποδηλασίας και πεζοπορίας, να ζήσουν τη μαγεία του νυχτερινού ουρανού μέσα από εκδηλώσεις παρατήρησης ουράνιων σωμάτων, υπό τον Δημήτρη Δεληγεωργόπουλο, Πρόεδρο Συλλόγου Αστρονομίας Ευρυτανίας «Άρτεμις», αλλά να συμμετάσχουν και σε άλλες δράσεις όπως yoga, pilates, stretching και σεμινάρια παραδοσιακών χωρών.

«Το Arakynthos Music Festival δεν είναι απλώς μια σειρά εκδηλώσεων, αλλά μια απόδειξη της αγάπης μας για τη φύση και τη δέσμευσή μας να αναδείξουμε τον τόπο μας. Με βασική αρχή την προστασία και τον σεβασμό προς το περιβάλλον, το φεστιβάλ μας προσφέρει μια αυθεντική εμπειρία που απευθύνεται σε όλους όσοι επιζητούν να συνδεθούν με τη φύση και να απολαύσουν τη γνήσια ομορφιά του τόπου μας. Μέσα από την εμβάθυνση στη μουσική παράδοση της χώρας μας και την απόλαυση των τοπικών γεύσεων, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή πολιτισμικών εμπειριών. Καλούμε όλους εκείνους που επιθυμούν να αισθανθούν τον παλμό της φύσης και να ανακαλύψουν τη μοναδικότητα της Ευρυτανίας, να μας συντροφεύσουν σε αυτό το ταξίδι προς την αυθεντικότητα και την ομορφιά», καταλήγουν οι διοργανωτές.