“Ούτε σταγόνα χαμένη!”. Εκκλήσεις του Δήμου Καρπενησίου για τη χρήση του νερού, υπό τον κίνδυνο διακοπών υδροδότησης

“Ούτε σταγόνα χαμένη!”. Εκκλήσεις του Δήμου Καρπενησίου για τη χρήση του νερού, υπό τον κίνδυνο διακοπών υδροδότησης

Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, με ανακοίνωσή του, ζητά από τους πολίτες και επισκέπτες του δήμου να περιορίσουν την κατασπατάληση νερού, καθώς τα αποθέματα μειώνονται. Υπογραμμίζει τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της ατομικής ευθύνης, καθώς “ο δήμος διαφυλάσσει την ποιότητα και ποσότητα του νερού”. Ωστόσο, η σπατάλη νερού είναι προφανής σε όλο τον Δήμο Καρπενησίου. Σε αρκετά χωριά το νερό είναι μειωμένο, σε κάποια άλλα μάλιστα, εφαρμόζονται και διακοπές νερού σε συγκεκριμένες ώρες. 

Η ορθή χρήση του νερού είναι ζωτικής σημασίας στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, καθώς οι επιπτώσεις της προκαλούν σοβαρές αλλαγές στα υδατικά αποθέματα. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως παρατεταμένες ξηρασίες και ακανόνιστες βροχοπτώσεις, μειώνουν την ποσότητα και την ποιότητα του διαθέσιμου νερού.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Καρπενησίου

“Αγαπητοί συνδημότες και επισκέπτες, σας παρακαλούμε να αποφεύγετε την αλόγιστη χρήση και σπατάλη του νερού, λαμβάνοντας ο καθένας την ατομική του ευθύνη στο μέτρο του δυνατού. Είναι αναγκαία η συμβολή και η ευαισθητοποίησή σας, καθώς τα αποθέματα λιγοστεύουν, λόγω και της αυξημένης κίνησης των ημερών. Οφείλουμε να σεβαστούμε το περιβάλλον και τους συνδημότες μας, περιορίζοντας την κατανάλωση του νερού με μέτρο και σύνεση. Κάθε σταγόνα μετράει και η συνεισφορά όλων σας είναι απαραίτητη. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να κάνει το καλύτερο δυνατόν, διαφυλάσσοντας την ποσότητα και την ποιότητα του νερού και καλύπτοντας τις ανάγκες σας”.

Έκτακτα μέτρα στα πάρκα

Και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Γιώργος Καρβέλης, εξέδωσε ανακοίνωση για τα προβλήματα λειψυδρίας, ενημερώνοντας για το έκτακτο μέτρο προσωρινής διακοπής της λειτουργίας των συστημάτων ποτίσματος στα πάρκα όπου παρατηρείται μεγάλη κατανάλωση νερού.

Αναφέρει τα εξής ο αντιδήμαρχος:

“Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητοί επισκέπτες,

Λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα λειψυδρίας που πλήττουν την πόλη μας τις τελευταίες ημέρες, ο Δήμος Καρπενησίου λαμβάνει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Ένα από τα πρώτα βήματα που κρίθηκαν αναγκαία είναι η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας των συστημάτων ποτίσματος στα πάρκα όπου παρατηρείται μεγάλη κατανάλωση νερού. Αυτό το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας εξοικονόμησης νερού, που είναι πλέον απαραίτητη για να διασφαλιστεί η επάρκεια του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου.

Ζητούμε την κατανόησή σας και παρακαλούμε θερμά όλους τους δημότες και επισκέπτες να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού, αποφεύγοντας τη σπατάλη. Η συνεισφορά όλων είναι κρίσιμη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το σοβαρό πρόβλημα”.

Η ανακοίνωση του Δήμου Καρπενησίου

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Δήμος Καρπενησίου, όπου αναφέρει τα εξής:

“Έκκληση για απόλυτα ορθολογική χρήση του νερού Παρακαλούμε πολύ τους δημότες και τους επισκέπτες να περιορίζουν τη χρήση του νερού στις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ προκειμένου να αποφευχθούν διακοπές υδροδότησης τις ώρες αιχμής. Ο άνυδρος χειμώνας και η υψηλή επισκεψιμότητα των τελευταίων ημερών έχουν ωθήσει στα άκρα τα αποθέματα νερού. Δεν ξοδεύουμε άσκοπα το νερό”.