Πρόλαβαν τη φωτιά εν τη γενέσει της στη Δομνίστα Ευρυτανίας – Νέο περιστατικό λόγω κεραυνού (ΦΩΤΟ)

Πρόλαβαν τη φωτιά εν τη γενέσει της στη Δομνίστα Ευρυτανίας – Νέο περιστατικό λόγω κεραυνού (ΦΩΤΟ)

Στη Μεσόγειο, οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι κεραυνοί και οι ξηρές καταιγίδες ευθύνονται για σχεδόν το 5% του συνόλου των δασικών πυρκαγιών. Φέτος, στην Ευρυτανία έχουν προκληθεί αρκετές φωτιές εξαιτίας ηλέκτρικής δραστηριότητας, με πιο σοβαρά περιστατικά στο Κλαυσί και τον Μάραθο, όπου χρειάστηκε και η επέμβαση εναέριων μέσων.

Φωτιά από κεραυνό προκλήθηκε σήμερα (20/8) και στη Δομνίστα Ευρυτανίας, ευτυχώς, ωστόσο, η παρατηρητικότητα και τα αντανακλαστικά κατοίκων και πυροσβεστικής, δεν επέτρεψαν να λάβει διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δ.Κ. Δομνίστας, Νίκο Καρέτσο, κάτοικος του χωριού διαπίστωσε την ύπαρξη καπνού στο δάσος και έτσι η φωτιά εντοπίστηκε και τέθηκε υπό έλεγχο άμεσα. «Χάρη στην παρατηρητικότητα του κ. Νίκου Μακράκη που είδε πριν από λίγο να βγαίνει καπνός από το δάσος και την επικοινωνία που είχε μαζί μου, κινητοποιήθηκα και αφού εντόπισα το σημείο, από Ψηλό Σταυρό προς το ξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας, ειδοποίησα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρπενησίου. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν υπάρχει ανησυχία εξάπλωσης», αναφέρει ο πρόεδρος.