Οι πρωταθλητές προπονούνται στο Καρπενήσι ενόψει του 41ου Μαραθωνίου Αθηνών – Για 3η χρονιά το καμπ του ΣΕΓΑΣ

Οι πρωταθλητές προπονούνται στο Καρπενήσι ενόψει του 41ου Μαραθωνίου Αθηνών – Για 3η χρονιά το καμπ του ΣΕΓΑΣ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τρίτο καμπ προετοιμασίας επίλεκτων αθλητών και αθλητριών του τομέα μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων (5, 10, 42χλμ) στο Καρπενήσι, 90 ημέρες πριν τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2024. Το προπονητικό καμπ εντάσσεται στο ετήσιο πλαίσιο προγραμματισμού τακτικών προπονητικών συγκεντρώσεων και αποτελεί συνέχεια της υλοποίησης του προγράμματος της πενταετούς συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καρπενησίου και του Δήμου Καρπενησίου με τον ΣΕΓΑΣ.

Το Καρπενήσι, λόγω του υψομέτρου, του κλίματος και των αθλητικών εγκαταστάσεών του, προσφέρει ιδανικές συνθήκες για προπόνηση αντοχής, συνθήκες που βοηθούν τους αθλητές/τριες να βελτιώσουν την απόδοσή τους ενόψει σημαντικών διοργανώσεων. Οι αθλητές/τριες έχουν την ευκαιρία να προπονηθούν μαζί με άλλους κορυφαίους στο αγώνισμά τους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον υγιούς συναγωνισμού που ενθαρρύνει την αλληλοϋποστήριξη και την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών. Παράλληλα, αναπτύσσεται πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας μεταξύ των αθλητών και αθλητριών, στοιχεία απαραίτητα για την βελτίωση του αγωνιστικού τους επιπέδου.

Επίσης, καθώς το Καρπενήσι έχει καθιερωθεί ως ένας από τους βασικούς προορισμούς για προετοιμασία αθλητών υψηλού επιπέδου, η φιλοξενία προπονητικών καμπ, μέσω της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με τον ΣΕΓΑΣ, ενισχύει την καλή φήμη και δύναται να προσελκύσει αθλητές και προπονητές, αναδεικνύοντας περαιτέρω τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.

Εκδήλωση υποδοχής

Στην έναρξη του καμπ του ΣΕΓΑΣ στο Καρπενήσι, τους αθλητές και αθλήτριες, που προπονούνται για το μεγάλο ραντεβού του φθινοπώρου, τον 41ο Μαραθώνιο Αθήνας, υποδέχθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 12/8, στο Στάδιο Γυμνασίου Καρπενησίου, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός. Καλωσόρισε τους πρωταθλητές των δρόμων αντοχής, «στη θερινή τους κατοικία», όπως χαρακτήρισε το Καρπενήσι και αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στο κορυφαίο επίπεδο συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας με την Ομοσπονδία και την αρωγή του ΣΕΓΑΣ στην προσπάθεια ανάδειξης της Ευρυτανίας ως κορυφαίο αθλητικό προορισμό. «Με μότο “Γιορτάζουμε τον Αθλητή” ξεκινάει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το καμπ προετοιμασίας του ΣΕΓΑΣ στο Καρπενήσι. Η συνεργασία που έχουμε χτίσει με τον ΣΕΓΑΣ όλα αυτά τα χρόνια παράγει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τασιός.

Ο τεχνικός Διευθυντής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, Δημήτρης Χαλβατζάρας, δήλωσε πως η οργανωτική επιτυχία του Αυθεντικού μαραθωνίου της Αθήνας αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ομοσπονδίας, αλλά παράλληλα  η Οργανωτική Επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας της Ομοσπονδίας για την στήριξη των Ελλήνων πρωταθλητών και Πρωταθλητριών, για πρώτη φορά στον 41ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, θα θεσπίσει επιπλέον πριμ επιδόσεων και επίτευξης ρεκόρ που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Ο συντονιστής των Δρόμων Μεσαίων και Μεγάλων Αποστάσεων του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Θεοδωρίδης, αναφέρθηκε στην οργανωμένη και μεθοδική προσπάθεια της Ομοσπονδίας για την δημιουργία κινήτρων και συνθηκών βελτίωσης του αγωνιστικού επιπέδου των πρωταθλητών μας και ότι προπονητικό καμπ του Αυθεντικού Μαραθωνίου συμβάλει σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Τη χαρά της για τη συμμετοχή της στο προπονητικό καμπ του ΣΕΓΑΣ στο Καρπενήσι, εξέφρασε η Ματίνα Νούλα, δεύτερη στον Μαραθώνιο της Αθήνας 2023, που στοχεύει στην κορυφή και καταγράφει σταθερά ανοδική πορεία. «Είναι πολύ διαφορετικό να συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί εδώ και να πραγματοποιούμε κοινή προετοιμασία, ερχόμαστε πιο κοντά, γίνονται πιο εύκολες και πιο ευχάριστες οι προπονήσεις. Είμαι πολύ χαρούμενη που η πόλη μου φιλοξενεί και φέτος το καμπ του ΣΕΓΑΣ και εύχομαι να έχουμε μια καλή προετοιμασία και να είμαστε όλοι υγιείς», ανέφερε στη σύντομη ομιλία της η Καρπενησιώτισσα δρομέας.

Στο προπονητικό καμπ, συμμετέχουν οι πρωταθλητές μας: Παναγιώτης Καραΐσκος, Χαράλαμπος Πιτσιώλης, Κώστας Σταμούλης, Νίκος Σταμούλης, Παναγιώτης Πετρουλάκης, Σέργιος Διακοστεφανής, Διονύσης Καψάλης, Οδυσσέας Κίκας και οι πρωταθλήτριες Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, Ματίνα Νούλα, Παναγιώτα Βλαχάκη, Ειρήνη Τσουπάκη, Ισμήνη Παναγιωτοπούλου και Ιουλία Παναγιωτοπούλου.

Την εκδήλωση της έναρξης του προπονητικού καμπ τίμησαν με την παρουσία τους οι προπονητές Χαράλαμπος ΠοσονίδηςΓιώργος Ζώρζος, Γιώργος Τσαλτάκης, Αντώνης Στόικος, Δημήτρης Πλατής και ο πρώην πρωταθλητής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας Γιώργος Καραβίδας.