Το νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βινιανιτών “Η Κοίμηση της Θεοτόκου”

Το νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Βινιανιτών “Η Κοίμηση της Θεοτόκου”

Οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι σε έναν νομό όπως η Ευρυτανία, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, έχοντας πολυεπίπεδη συμβολή στην κοινωνική και πολιτιστική ζωή. Συχνά, συμβάλλουν στη διατήρηση τοπικών παραδόσεων, ηθών και εθίμων, ενισχύοντας το αίσθημα του ανήκειν των κατοίκων και διατηρώντας ζωντανή την πλούσια πολιτιστική ταυτότητα της Ευρυτανίας. Στη διάρκεια του Αυγούστου, σε αρκετούς τοπικούς συλλόγους διενεργήθηκαν αρχαιρεσίες και προέκυψαν ανανεωμένα Δ.Σ., με στόχο να συνεχιστεί η προσπάθεια προβολής και ανάδειξης αξιέπαινων πρωτοβουλιών στα χωριά μας.

Στη Βίνιανη του Δήμου Αγράφων, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024 για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Βινιανιτών «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», στο νέο Δ.Σ που εκλέχτηκε βρέθηκαν οι:  Γαζέτα Ουρανία (έλαβε 24 ψήφους), Ντονικιαν Βασιλική (21), Καραγεώργος Δημήτρης (20), Πρίμπα Ουρανία (15), Ντάλας Γεώργιος (15), Καραγεώργου Βασιλική (6). Μετά από έκτακτη Γ.Σ. που συγκάλεσε το νέο Δ.Σ, με απόφαση που ελήφθη, η εκλεγμένη Πρόεδρος Γαζέτα Ουρανία παραχώρησε τη θέση της προεδρίας στον Καραγιώργο Δημ.

Το τελικό Δ.Σ. έχει ως εξής: Πρόεδρος ο Καραγεώργος Δημήτρης, Γραμματέας η Γαζέτα Ουρανία (Ράνια), Ταμίας η Ντονικιαν Βασιλική (Κική), Μέλη οι: Πρίμπα Ουρανία (Νίτσα) και Ντάλας Γεώργιος, Αναπληρωματικό Μέλος: Καραγεώργου Βασιλική. «Το νέο Δ.Σ εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς όλα τα μέλη του συλλόγου για τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες της 12ης Αυγούστου 2024. Το Δ.Σ θα είναι στη διάθεσή του να συνεχίσει με καλή συνεργασία με όλους τους φορείς, τοπική κοινότητα, συλλόγους και θα είναι διαθέσιμο για κάθε νέα πρόταση και ιδέες από τα μέλη του για το καλό πάντα του χωριού μας», διαβάζουμε.