Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για 1.421 Ευρυτανόπουλα… Οι αγιασμοί στα σχολεία του Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε για 1.421 Ευρυτανόπουλα… Οι αγιασμοί στα σχολεία του Καρπενησίου (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Με την τέλεση των καθιερωμένων αγιασμών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά 2024-2025 στην Ευρυτανία. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα φοιτήσουν 769 παιδιά και στη δευτεροβάθμια 652, με το μαθητικό δυναμικό του νομού να εμφανίζεται μειωμένο κατά 4,2% σε σύγκριση με πέρσι. Το νέο ταξίδι στη γνώση ξεκινά για 1.421 μαθητές και μαθήτριες στην Ευρυτανία.

Όπως κάθε χρόνο, το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ), το Γενικό Λύκειο (ΓΕΛ) και το 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, πραγματοποίησαν κοινό αγιασμό, με ώρα έναρξης στις 11 το πρωί, στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης. Νωρίτερα, στις 9 π.μ., τελέστηκαν οι αγιασμοί στα τέσσερα δημοτικά σχολεία της πόλης του Καρπενησίου και στις 10πμ έγινε ο αγιασμός στο 2ο Γυμνάσιο του Προφ. Ηλία. Στη Φουρνά Ευρυτανίας, βρέθηκαν, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, και ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς. Αγιασμοί τελέστηκαν, επίσης, στο Δ.Σ. Στενώματος και στο Δ.Σ. Μεσοχωρίου-Πλατάνου.

Στα θρανία επέστρεψαν και οι μαθητές/τριες των Αγράφων, με την τέλεση των αγιασμών σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. Στις 9 π.μ. συγκεντρώθηκαν στα σχολικά προαύλια τα παιδιά των δημοτικών σχολείων Βαλαώρας, Γρανίτσας, Δάφνης, Δαφνούλας, Ραπτοπούλου, ενώ στις 9:30 έγιναν οι αγιασμοί σε Άγραφα και Δυτική Φραγκίστα, όπως και στο Νηπιαγωγείο Ραπτοπούλου. Για τις 11:30 ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο Δ.Σ. Κρέντης, στις 10:00 έγινε ο αγιασμός στο Γυμνάσιο-Τάξεις Λυκείου  Ραπτοπούλου και στις 10:30 στο Γυμνάσιο-Τάξεις Λυκείου Κερασοχωρίου και ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας. Στο Κερασοχώρι βρέθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Στο 1ο Δ.Σ. Καρπενησίου
Στο 2ο Δ.Σ. Καρπενησίου
Στο 3ο Δ.Σ. Καρπενησίου
Στο 4ο Δ.Σ. Καρπενησίου
Στο 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου
Στο 1ο Γυμνάσιο-ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Καρπενησίου