Απόγευμα με συμβολισμούς και μηνύματα για την αναπηρία, στο Καρπενήσι – Τιμητικά βραβεία από τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ

Απόγευμα με συμβολισμούς και μηνύματα για την αναπηρία, στο Καρπενήσι – Τιμητικά βραβεία από τον Σύλλογο Γονέων ΑμεΑ

Θεσμός είναι για τη μικρή κοινωνία του Καρπενησίου η Ποδηλατοδρομία Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία, που διοργανώνεται με επιτυχία στο τέλος κάθε καλοκαιριού, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ίσα δικαιώματα των ΑμεΑ. Φέτος, λόγω πιθανής κακοκαιρίας, δεν πραγματοποιήθηκε, ωστόσο εκδηλώσεις με πρωταγωνιστές τα παιδιά φιλοξενήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο, την ίδια ημέρα, το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.

Αποκορύφωμα ήταν η βράβευση των παιδιών που έπαιξαν στο “Τσιπουράκι”, τη θεατρική παράσταση που ανέβασε το θεατρικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου (σε Καρπενήσι και Ραπτόπουλο), σε κείμενα της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ευρυτανίας, Αναστασίας Κριπάση-Μπάρκα. Το βιβλίο αναφέρεται στις προκλήσεις και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας γονιός που μεγαλώνει ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης κα Κατερίνα Καλαντζή, η Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κα Χριστίνα Σβερώνη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Θωμάς Ευαγγελογεώργος, η δημοτική σύμβουλος κα Σοφία Ζαλοκώστα κ.ά. Ξεχωριστή τιμή για τον σύλλογο ήταν η παρουσία των κ.κ. Δημήτρη Τσόλκα, Προέδρου των Ευρυτάνων Αμερικής “Το Βελούχι” και Ρούλας Τσόλκα, Προέδρου των Θυγατέρων Αμερικής. Ο Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Ευρυτανίας βράβευσε και ευχαρίστησε θερμά τους ομογενείς για τη στήριξή τους.

Η όμορφη εκδήλωση ήταν σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον ΟΠΑΣΤΕ και είχε την υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Σύλλογος στον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρπενησίου, στη θεατρολόγο κα Γεωργία Φουντουλάκη, στην κα Κατερίνα Μανουσοπούλου από το Τμήμα Μουσικοκινητικής και στον Ηλία Τσώνη, για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση της παράστασης. Μετά τις τιμητικές βραβεύσεις, τα παιδιά διασκέδασαν με τις κλόουν Αλενα, Ντόντυ και τη φίλη τους Minnie, απόλαυσαν διαδραστικά παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, πινιάτες κ.α.
«Τα τελευταία χρόνια, χάρη και στο έργο του συλλόγου, η νοοτροπία απέναντι στα ΑμεΑ έχει αλλάξει πάρα πολύ, προς το καλύτερο. Όμως, εμείς δεν σταματάμε εδώ, γι’ αυτό και οι δράσεις μας είναι συνεχείς και στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γύρω από τα ζητήματα της αναπηρίας», δηλώνει στα Ευρυτανικά Νέα η κα Κριπάση-Μπάρκα και αναφέρεται στην προσπάθεια για δημιουργία του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ στο Καρπενήσι.