“Οι μνήμες μας είναι πολύτιμες, ας τις μοιραστούμε!”. Πρόσκληση προσωρινής παραχώρησης αντικειμένων προς έκθεση, με αφορμή το Συνέδριο για τα 80 χρόνια από την Καταστροφή του Καρπενησίου

“Οι μνήμες μας είναι πολύτιμες, ας τις μοιραστούμε!”. Πρόσκληση προσωρινής παραχώρησης αντικειμένων προς έκθεση, με αφορμή το Συνέδριο για τα 80 χρόνια από την Καταστροφή του Καρπενησίου

Με ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι διοργανωτές του τριήμερου επιστημονικού συνεδρίου με θέμα “Καρπενήσι, Αύγουστος 1944. Εθνικές και Ευρωπαϊκές Διαστάσεις”, που θα πραγματοποιηθεί κατά τις 28 έως 30 Μαρτίου 2025 στο Καρπενήσι, απευθύνουν κάλεσμα για την προσωρινή παραχώρηση αντικειμένων που θα χρησιμοποιηθούν σε περιοδική έκθεση στους Κορυσχάδες. “Οι μνήμες μας είναι πολύτιμες, ας τις μοιραστούμε!”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς όλους τους ενδιαφερόμενους

Όσοι θα επιθυμούσατε να συνεισφέρετε στη διοργάνωση της προγραμματισμένης Έκθεσης Τεκμηρίων, Αντικειμένων και Ιστοριών, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την καταστροφή της πόλης του Καρπενησίου, τον Αύγουστο του 1944, μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, προκειμένου να: -παραχωρήσετε (προσωρινά για τη διάρκεια της έκθεσης) αντικείμενα που διασώθηκαν από τις καταστροφές όλων των επιδρομών των στρατευμάτων Κατοχής, -παραχωρήσετε (προσωρινά για τη διάρκεια της έκθεσης) τεκμήρια και ντοκουμέντα που σχετίζονται με τις ανωτέρω καταστροφές, -μοιραστείτε προς καταγραφή, ιστορίες και μνήμες αντικειμένων που χάθηκαν ή καταστράφηκαν.

Η «Έκθεση Αντικειμένων και Ιστοριών – Το πριν και το μετά μιας καταστροφής», θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, για το διάστημα Μαρτίου-Αυγούστου 2025 ως περιοδική έκθεση και διοργανώνεται με αφορμή το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο, με θέμα «Καρπενήσι, Αύγουστος 1944. Εθνικές και Ευρωπαϊκές Διαστάσεις», που θα πραγματοποιηθεί κατά τις 28 έως 30 Μαρτίου 2025 στο Καρπενήσι.

Σκοπός της Έκθεσης είναι να «ντύσει» την ιστορική μνήμη των γεγονότων εκείνης της περιόδου με Αντικείμενα και Ιστορίες που διασώζονται στα σπίτια και τη μνήμη των οικογενειών του τόπου μας. Η παραχώρηση των αντικειμένων είναι προσωρινή και θα τηρηθούν αυστηρώς οι προδιαγραφές ασφάλειάς τους καθ’ όλη τη διαδικασία της συλλογής, φύλαξης, έκθεσης και επιστροφής τους. Οι μνήμες μας είναι πολύτιμες, ας τις μοιραστούμε!

Στοιχεία επικοινωνίας: Καρπενήσι: Μαρ. Παναγιωτοπούλου (6981819211, marw.pan1958@gmail.com) και Ελένη Σιαξαμπάνη (6974466864, elensiaxab@hotmail.com), Ροδοθέα Καρφή (6972771325, r.thea17@gmail. com) και Γιάννης Δημητρίου (6981007144, jdimitr@gmail.com), Αθήνα: Μαρία Ευαγγελοδήμου (2109885071, marevagge@gmail. com) και Λαμία: Ντορίτα Λαδοπούλου (6953093863, ntoralad@yahoo.com)”.