Απατεώνες υποδύονται τους λογιστές και επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από επαγγελματίες της Ευρυτανίας – Προσοχή εφιστά η Αστυνομία

Απατεώνες υποδύονται τους λογιστές και επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από επαγγελματίες της Ευρυτανίας – Προσοχή εφιστά η Αστυνομία

Απατεώνες στο Καρπενήσι υποδύονται τους λογιστές και επιχειρούν να αποσπάσουν “ευαίσθητες” πληροφορίες από στενά συγγενικά πρόσωπα επιχειρηματιών, γιατρών και άλλων επαγγελματιών της Ευρυτανίας. Οι δράστες επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί τους, προφασιζόμενοι ότι προκύπτει άμεσος κίνδυνος απώλειας χρηματοδότησης ή άλλων κρίσιμων οικονομικών συμφωνιών, εάν δεν δοθούν άμεσα οι απαιτούμενοι τραπεζικοί κωδικοί.

Με την ψευδή αυτή πρόφαση, οι απατεώνες καταφέρνουν να παραβιάζουν προσωπικούς λογαριασμούς και να αποκτούν πρόσβαση σε σημαντικά χρηματικά ποσά. Η Αστυνομία στο Καρπενήσι έχει λάβει ήδη πολυάριθμες αναφορές για τέτοιου είδους περιπτώσεις και εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Οι τοπικές αρχές συνιστούν σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να διασταυρώνουν προσεκτικά την ταυτότητα όσων επικοινωνούν τηλεφωνικά ή μέσω διαδικτύου, ζητώντας τέτοιου είδους πληροφορίες. Η άμεση αναφορά ύποπτων τηλεφωνημάτων στις αρμόδιες αρχές μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη περαιτέρω απατών και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών και των επαγγελματιών της περιοχής.

Περιστατικά και με υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέες απόπειρες τηλεφωνικής απάτης αναφέρθηκαν σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, η οποία συνιστά ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες. Σύμφωνα με τις αναφορές, πολίτες καλούνται από επιτήδειους, οι οποίοι συστήνονται ως υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Οι κλήσεις γίνονται από άγνωστους αριθμούς κυρίως κινητών, αλλά και σταθερών τηλεφώνων, με σκοπό την άντληση πληροφοριών που αφορούν σε εγχρήματες συναλλαγές.

Τα κρούσματα αυτά καταγράφονται συχνά από τον Μάρτιο του 2023. Με εντολή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, έχει κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Λαμίας και έχουν ενημερωθεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει ότι η επικοινωνία με τις υπηρεσίες της πραγματοποιείται είτε δια ζώσης, είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία, είτε τηλεφωνικά μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και υπηρεσιακών αριθμών σταθερής τηλεφωνίας που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του φορέα, www.pste.gov.gr.