Πρόστιμο για φωτιά στη Δυτ. Φραγκίστα. Ηλικιωμένος πήγε να κάψει ξερόχορτα και κινητοποίησε πυροσβεστικές δυνάμεις

Πρόστιμο για φωτιά στη Δυτ. Φραγκίστα. Ηλικιωμένος πήγε να κάψει ξερόχορτα και κινητοποίησε πυροσβεστικές δυνάμεις

Η ΔΙ.ΠΥ.Ν. Ευρυτανίας επέβαλε πρόστιμο σε πολίτη για μη τήρηση των κανονιστικών διατάξεων της νομοθεσίας πυροπροστασίας. Η αντιπυρική περίοδος είναι σε ισχύ μέχρι 31/10/2024.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου (1/5), η διαδικασία επιβολής διοικητικών προστίμων από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, για παραβάσεις επί κανονιστικών διατάξεων νομοθεσίας πυροπροστασίας. Με τη σχετική ΚΥΑ, ταξινομούνται τα διοικητικά πρόστιμα, καθορίζεται το ύψος και προβλέπεται η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης αυτών, ανά κατηγορία και είδος παράβασης, από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του Πυροσβεστικού Σώματος (Π.Σ.).

Πρόσφατα, επιβλήθηκε το τρίτο πρόστιμο για τη φετινή αντιπυρική περίοδο στην Ευρυτανία. «Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.250 ευρώ, στις 12 Σεπτεμβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευρυτανίας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Δυτική Φραγκίστα, του Δήμου Αγράφων, στην Ευρυτανία», αναφέρει το Δ.Τ. του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρόκειται για 89χρονο που επιχείρησε να κάψει ξερόχορτα σε υπαίθριο χώρο. Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ από ανακριτικούς υπαλλήλους της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ευρυτανίας επιβλήθηκε το σχετικό πρόστιμο στον ηλικιωμένο.