Όλα έτοιμα για την ολοήμερη γιορτή της Χελιδόνας! Το Σάββατο (28/9), με πλούσιο πρόγραμμα, το Φεστιβάλ Τρύγου 2024 [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]

Όλα έτοιμα για την ολοήμερη γιορτή της Χελιδόνας! Το Σάββατο (28/9), με πλούσιο πρόγραμμα, το Φεστιβάλ Τρύγου 2024 [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]

Το Helidona Hardcore Festival ξεκίνησε το 2019 από μία ομάδα νέων ανθρώπων με καταγωγή από το χωριό της Χελιδόνας που θέλησαν να εμφυσήσουν ξανά ζωή, έστω και για λίγο, σε έναν τόπο που μαράζωνε και άδειαζε από ανθρώπους. Το φεστιβάλ με την πληθώρα εκδηλώσεων και τις γαστρονομικές εμπειρίες εδραιώνεται σήμερα ως ένα από τα πιο πρωτότυπα δρώμενα της  Ευρυτανίας, βάζοντας στον χάρτη έναν μοναδικά όμορφο ορεινό προορισμό.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου είναι, όπως έχουν ήδη γράψει τα Ευρυτανικά Νέα, η ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ τρύγου, με μεγάλα μουσικά ονόματα, παιδικές δραστηριότητες, τοπικές γεύσεις, οργανωμένο κάμπινγκ και πάτημα σταφυλιών στη Χελιδόνα Ευρυτανίας, σε υψόμετρο 700 μέτρων.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΥΓΟΥ ΧΕΛΙΔΟΝΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Η δημοφιλής Μάρθα Φριντζήλα & οι Kubara Project πρωτοστατούν σε έναν εκρηκτικό θίασο καλλιτεχνών, φέρνοντας ένα μοναδικό μουσικο-θεατράλε πρόγραμμα στην καρδιά του φεστιβάλ.

Οι Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς επιστρατεύουν όλη τη ροκ χορευτική διάθεσή μας μέσα από remix διασκευές από αγαπημένα τραγούδια από τις «Τρύπες». Η Sourloulou Band θα μας παρασύρει σε ένα ξέφρενο γλέντι διονυσιακής μυσταγωγίας με χάλκινα, νταούλια και γκάιντες ενώ οι μουσικές τους θα μας συνοδεύουν κατά τη μοναδική εμπειρία πατήματος των σταφυλιών.

Η βραδιά του φεστιβάλ θα κλείσει με την Κατερίνα Τσιρίδου & Rebetiko band -μία από τις καλύτερες και πιο αναγνωρισμένες φωνές της ρεμπέτικης και παραδοσιακής μουσικής της γενιάς της- μαζί με τους πιο ταλαντούχους της νεότερης ρεμπέτικης γενιάς Θοδωρή και Αντώνη Ξηντάρη, που θα μας ταξιδέψουν σε ένα αξέχαστο δημοτικό και ρεμπέτικο ξεφάντωμα μέχρι πρωίας.

Οι πόρτες του φεστιβάλ θα ανοίξουν από τις 11:00 το πρωί με ένα πλούσιο παιδικό διαδραστικό πρόγραμμα, ζογκλέρ, εναέρια ακροβατικά, αναπαραστάσεις τρύγου, ντόπια εδέσματα και άφθονο τοπικό κρασί και τσίπουρο.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι τα Ευρυτανικά Νέα και το www.evrytanika.gr.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Φεστιβάλ Τρύγου Χελιδόνας

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

11:00-15:00: «Τα Χελιδονάκια» & DJ (Happy Kids Hours)

11:00 – 11:30: Λουκουμομαχίες (παιχνίδι για γονείς και παιδιά)

11:30 – 12:30: Μπαλονομαχίες & μουσικές καρέκλες

12:30 – 13:00: Μάθημα τραγουδιού (με την Κατερίνα Τσιρίδου)

13:00 – 13:30: Ομαδικό παιδικό μάθημα χορού

13:30 – 14:00: «Οι μικροί τρυγητές» (μάζεμα σταφυλιών από παιδιά)

14:00 – 15:00: «Κληματσίδες» και θεατρική παράσταση (κατασκευές από κληματόβεργες και παιδικό θέατρο)

Μετά τις 15:00 θα λειτουργεί ειδικός παιδικός χώρος δραστηριοτήτων (baby-children ΜΑΝΤΡing) με πολλαπλές δραστηριότητες: Κατασκευές με πηλό, Ζωγραφική με θέμα τον τρύγο, Κατασκευή μάσκας και στεφανιού από κληματόβεργες, Face painting.

15:00 -16:00 Παιδικό Διαδραστικό Πάτημα Σταφυλιών & DJ

Aναπαράσταση Τρύγου από παιδιά σε πατητήρι της πλατείας

16:00 -17:00 Ακροβάτες Τρυγητές & DJ

Εναέρια Ακροβασία σε πανιά

Ζογκλερικά μεταξύ μύθου και πραγματικότητας

DJ (μουσική ακροβατική υπόκρουση)

17:00-18:30 «Rock time»

«Ερωτευμένοι Σχιζοφερνείς»: Rock Remix σε γνωστές επιτυχίες των «Τρύπες»

DJ (μουσικές γέφυρες μεταξύ καλλιτεχνικών ομάδων)

18:30 – 20:30 «Sourloulou Βand»

Ένας Σουρλουλισμός από παραδοσιακό ήχο χάλκινων, Διονυσιακής ενέργειας και Mυσταγωγικού γλεντιού

20:30-22:30 Μάρθα Φριντζήλα & Kubara Project

Ένα μοναδικό μουσικό φεστιβαλικό υπερθέαμα. Προσωπικές μουσικές ιστορίες μπερδεύονται με παγκόσμια ηχοχρώματα για την αγάπη, τη φιλία, τη μοναξιά, τον έρωτα, τις σχέσεις… μέσω ενός γκρουβάτου ήχου και λόγου από την δημοφιλή και ανεπανάληπτη Μάρθα Φριντζήλα!

22:30-23:15 Διαδραστικό Πάτημα Σταφυλιών & Sourloulou

Πατινάδα Γαϊδάρου με συνοδεία Χάλκινα και Νταούλια

Aναπαράσταση Τρύγου σε πατητήρι της πλατείας

DJ (μουσικές γέφυρες μεταξύ καλλιτεχνικών ομάδων)

23:30: Κατερίνα Τσιρίδου /Α. & Θ. Ξηντάρης (Rebetικο Band).