Τα Άγραφα αποκαλύπτουν τις ομορφιές τους σε ολοένα και περισσότερους… Εντυπωσιακές εικόνες από Ασπρόρεμα, Όσκλιανη, Άπατη (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Τα Άγραφα αποκαλύπτουν τις ομορφιές τους σε ολοένα και περισσότερους… Εντυπωσιακές εικόνες από Ασπρόρεμα, Όσκλιανη, Άπατη (ΒΙΝΤΕΟ&ΦΩΤΟ)

Τα Άγραφα, με την άγρια ομορφιά και την πλούσια φυσική τους κληρονομιά, γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλής προορισμός. Στην καρδιά της Ελλάδας, προσφέρουν μαγευτικά τοπία με βουνά, ποτάμια, φαράγγια και πυκνά δάση.

Η περιοχή είναι, μεταξύ άλλων, ιδανική για πεζοπορίες, καθώς διαθέτει πολλές διαδρομές που απευθύνονται σε διάφορους βαθμούς δυσκολίας, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εξερευνήσουν την φύση και τα εντυπωσιακά τοπία. Παράλληλα, τα αναρριχητικά πεδία Βαλαώρα-Τοπολιάνων, έχουν αποκτήσει πιστούς οπαδούς, ενώ οι ποταμοδιασχίσεις, οι βαρκάδες στη Λίμνη Κρεμαστών, η ορεινή ποδηλασία (ΜΤΒ) και οι περιηγήσεις με μηχανές, συμπληρώνουν ιδανικά ένα ευρύ πλέγμα δραστηριοτήτων στα Άγραφα.

Κάθε Σαββατοκύριακο, μεμονωμένοι πεζοπόροι, παρέες φίλων ή μέλη οργανωμένων φυσιολατρικών συλλόγων, πραγματοποιούν εξορμήσεις στη δυτική Ευρυτανία, επιλέγοντας να ξεφύγουν από τα πολύβουα αστικά κέντρα.

Στα Άγραφα βρέθηκε και μια ομάδων φίλων από την Αθήνα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Παλιούρα. Στα μέσα Σεπτεμβρίου, πεζοπόρησαν στο εκπάγλου ομορφιάς μονοπάτι που οδηγεί από τα Επινιανά στον εγκαταλειμμένο οικισμό Ασπρόρεμα, κολύμπησαν στην «Άπατη», στο Φτερόρεμα, δροσίστηκαν στην Όσκλιανη, στα νερά του Αγραφιώτη, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και το Μοναστήρι της Στάνας.