Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού / Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο η Ματίνα Νούλα, συνομίλησε με τα παιδιά και έτρεξε μαζί τους (ΦΩΤΟ)

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού / Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο η Ματίνα Νούλα, συνομίλησε με τα παιδιά και έτρεξε μαζί τους (ΦΩΤΟ)

Η 11η Πανελληνία Ημέρα Σχολικού́ Αθλητισμού́ γιορτάστηκε και στο Καρπενήσι, την Παρασκευή́ 27 Σεπτεμβρίου 2024, με τα σχολεία να διοργανώνουν αθλοπαιδιές, δράσεις, πεζοπορίες, παιχνίδια κ.α. προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού.

Μεταξύ άλλων, στο 1ο Δ.Σ. Καρπενησίου βρέθηκε ως προσκεκλημένη, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού́ Αθλητισμο΄ύ 2024, η Ματίνα Νούλα. Η αθλήτρια του Ηρακλή, που ζει και προπονείται στη Θεσσαλονίκη, ήταν μαθήτρια του σχολείου της Λαγκαδιάς και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από παιδιά και εκπαιδευτικούς. Μαζί έτρεξαν, μάλιστα, στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, σε μια ημέρα γεμάτη με μηνύματα για τις αξίες της άθλησης.

«(…) Καλωσορίζοντάς την ο Διευθυντής κ. Μοτσιόλας Σιδέρης εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία της αθλήτριας, καθώς αποτελεί για το σχολείο και τα παιδιά μια σημαντική στιγμή. Επιπλέον η πορεία της και τα επιτεύγματά της αντικατοπτρίζουν τις αξίες που όλοι μας πρεσβεύουμε: την αφοσίωση, το πάθος, την πειθαρχία και την επιμονή. Η Ματίνα Νούλα υπήρξε μαθήτρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου και αυτό αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για όλους μας συμπλήρωσε ο Διευθυντής. Η αθλήτρια αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που έχει ο αθλητισμός για τον άνθρωπο: για την ίδια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της προσφέροντας της πολλαπλά οφέλη, τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Προέτρεψε τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό κάνοντάς τον τρόπο ζωής. Έτσι θα καταφέρουν να βελτιώσουν τη συνολική υγεία και ανάπτυξή τους τόσο το σώμα όσο και το πνεύμα. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις που της έκαναν τα παιδιά», διαβάζουμε σε ανακοίνωση του σχολείου.

«Μία μέρα αφιερωμένη στην προώθηση της άθλησης και της ευγενούς άμιλλας στις σχολικές μονάδες. Το σύνθημα της ημέρας: “Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή!”. Μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να εντάξουμε την άσκηση και τον αθλητισμό στη ζωή μας, όχι μόνο για τη σωματική μας υγεία, αλλά και για τη διαμόρφωση ενός υγιούς τρόπου σκέψης και στάσης ζωής. Ο αθλητισμός δεν είναι απλώς μια δραστηριότητα που ενισχύει το σώμα, αλλά μέσα από αυτόν τα παιδιά μαθαίνουν αξίες όπως η συνεργασία, η επιμονή, η αυτοπειθαρχία και ο σεβασμός. Καλλιεργεί τη διαχείριση της νίκης και της ήττας με αξιοπρέπεια, και μας διδάσκει ότι ο αληθινός αγώνας είναι αυτός που γίνεται με πάθος και σεβασμό στους αντιπάλους. Στο πλαίσιο της πανελλήνιας ημέρας σχολικού αθλητισμού που εναρμονίζεται με την ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού, επισκέφτηκα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, το σχολείο όπου όντας ένα κομμάτι του αθλητισμού, δέχτηκα αμέτρητες ερωτήσεις, επισκέφτηκα την κάθε τάξη ξεχωριστά για επιπλέον ερωτήσεις, και… στο τέλος της ημέρας τρέξαμε όλοι μαζί παρέα στο πάρκο της πόλης μας. Η χαρά και ο ενθουσιασμός των παιδιών απερίγραπτος. Αυτό είναι αθλητισμός», έγραψε η Μ. Νούλα.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα