Τροφική δηλητηρίαση για 19 φοιτητές και συνοδούς στο Καρπενήσι – Χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο

Τροφική δηλητηρίαση για 19 φοιτητές και συνοδούς στο Καρπενήσι – Χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο

Θα το θυμούνται για καιρό – αλλά για τους λάθος λόγους – το Καρπενήσι, δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες που βρέθηκαν στην πόλη με αφορμή τη διεξαγωγή συνεδρίου, αλλά κατέληξαν με… τροφική δηλητηρίαση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγραψαν τα Ευρυτανικά Νέα, στο Καρπενήσι διεξάγεται το 38ο επιστημονικό συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (2-4/10, Συνεδριακό Κέντρο), με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, περίπου 120 φοιτητών από σχολές με αντικείμενο σχετικό με τη ζωική παραγωγή, την κτηνοτροφία κ.ά.

Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (2/10), κάποια από τα παιδιά, ηλικίας 22-23 ετών, ξαφνικά άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, με εμετούς, διάρροιες και πυρετό. Τα περιστατικά, όσο περνούσε η ώρα, αυξάνονταν, με το τοπικό νοσοκομείο να δέχεται δεκάδες παιδιά.

Οι γιατροί του Γ.Ν. Καρπενησίου, επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τροφική δηλητηρίαση, πιθανότατα από κάποιο γεύμα που τα παιδιά κατανάλωσαν την ίδια ημέρα. Πέντε από τους φοιτητές κρίθηκε αναγκαίο να νοσηλευτούν για παρακολούθηση, ενώ δύο άλλοι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λαμίας για περαιτέρω εξετάσεις, καθώς η κατάσταση τους απαιτούσε επιπλέον φροντίδα.

Η ανησυχία ήταν έκδηλη τόσο μεταξύ των φοιτητών όσο και των οικογενειών τους. Μία μητέρα, μάλιστα, προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία, ζητώντας διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην τροφική δηλητηρίαση.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα