Karpenissi Trail 2024 / Η 11χρονη Αύρα από το Καρπενήσι “έσπασε τα χρονόμετρα” και αναδείχθηκε νικήτρια στα 6χλμ (ΦΩΤΟ)

Karpenissi Trail 2024 / Η 11χρονη Αύρα από το Καρπενήσι “έσπασε τα χρονόμετρα” και αναδείχθηκε νικήτρια στα 6χλμ (ΦΩΤΟ)

Βρίσκει τη θέση του στο καλεντάρι των δεκάδων αγώνων ορεινού τρεξίματος (trail running) ανά την Ελλάδα, το Κarpenissi Trail, με εκκίνηση και τερματισμό το Μεγάλο Χωριό του Δήμου Καρπενησίου Ευρυτανίας. Το διήμερο 5-6/10/24, δρομείς κάθε ηλικίας απόλαυσαν τα πυκνά δάση, τα ελατοσκέπαστα μονοπάτια και τις αγέρωχες κορφές της Καλιακούδας, μαζί με την εξαιρετική φιλοξενία των ντόπιων.

Συνολικά 204 αθλητές/τριες, αθλούμενοι/ες έτρεξαν την Κυριακή (6/10) σε έναν από τους τρεις αγώνες της διοργάνωσης, που ήταν προσαρμοσμένοι σε όλα τα επίπεδα φυσικής κατάστασης και εμπειρίας των συμμετεχόντων. Καταγράφηκε αύξηση σε ποσοστό 16% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό συμμετοχών το 2023, με το Μεγάλο Χωριό να κερδίζει φίλους απ’ όλη την Ελλάδα, που με αφορμή το Karpenissi Trail γνωρίζουν την Ευρυτανία και την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Στη μικρή διαδρομή των 6χλμ (Gavros Trail) την πρωτιά στους άνδρες κατέκτησε ο Ηλίας Αποστόλου (00:43:09), λίγο μπροστά από τον Γιώργο Γιαννάκη Πέτρου (00:43:28), με τον Λάμπρο Παπαδιά να καταλαμβάνει την 3η θέση (00:44:31).

Στις γυναίκες, εντυπωσιακή ήταν η… 11χρονη Αύρα Μπουραζάνη, που πέτυχε νέο ρεκόρ διαδρομής (00:56:41) και τερμάτισε στην 1η θέση· την ακολούθησαν η Βασιλική Γιαννοπούλου (01:01:18) και η Σοφία Κατσαρού (01:02:24).

Η μικρή Αύρα κέρδισε τις εντυπώσεις και ο τερματισμός της στην 1η θέση αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του διημέρου στο Μεγ. Χωριό. Κόρη του Δημήτρη Μπουραζάνη, εκ των κορυφαίων και πιο έμπειρων Ελλήνων ορειβατών-αλπινιστών, η 11χρονη αγάπησε από πολύ μικρή τη φύση, το βουνό, την πεζοπορία. Πριν μήνες ανακοίνωσε στους γονείς της την απόφαση να πάρει μέρος στον αγώνα Karpenissi Trail και έτσι, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής επέστρεψε στο σπίτι με το πρώτο της μετάλλιο.

Ευχόμαστε να συνεχίσει με το ίδιο θάρρος και δύναμη να κυνηγά τα όνειρά της, κατακτώντας νέες κορυφές.

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα