Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, στα 31 του – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο από τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, στα 31 του – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ, ανασύρθηκε νεκρός από την πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα χθες, Τετάρτη (9/10), το βράδυ, βυθίζοντας στη θλίψη το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τον αναζητούσε η σύζυγός του από το εξωτερικό, καθώς δεν είχε επικοινωνία μαζί του. Η ίδια επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της οικίας, στη Διαδόχου Παύλου 35, ο οποίος έφτασε στο σημείο και μετά από έρευνα βρήκε τον ποδοσφαιριστή αναίσθητο στην πισίνα. 

Ο ιδιοκτήτης ενημέρωσε την Αμεση Δράση και στο σημείο έσπευσε όχημα του αστυνομικού τμήματος Γλυφάδας. Οι αξιωματικοί τον ανέσυραν και έκαναν προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κλήθηκε το ΕΚΑΒ που βεβαίωσε τον θάνατό του και στη συνέχεια την εξέταση της σορού ανέλαβε ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο θάνατός του εκτιμάται ότι οφείλεται σε πνιγμό, καθώς μακροσκοπικά διαπιστώθηκαν αφρώδεις μικροφυσαλίδες, ένδειξη που παραπέμπει προς αυτό το συμπέρασμα. Μένει να φανεί τι προηγήθηκε, ενώ, κατά τις ίδιες εκτιμήσεις, η εικόνα της σορού παραπέμπει μακροσκοπικά σε έμφραγμα ή πνευμονικό οίδημα. Εκτιμάται ότι ήταν νεκρός για τουλάχιστον 5 ώρες πριν εντοπιστεί. Η ιατροδικαστική εξέταση, πάντως, δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

«Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο…».

Διαβάστε ακόμα

Επικαιρότητα