30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Αγώνας Ζωής / Τον Ιούλιο τα εγκαίνια του σπιτιού φιλοξενίας καρκινοπαθών στην Αθήνα – Προληπτικές εξετάσεις και Γεν. Συνέλευση

από την έντυπη έκδοση

Θετικά είναι τα νέα σχετικά με την πρωτοβουλία δημιουργίας στέγης φιλοξενίας για καρκινοπαθείς που έχει αναλάβει ο σύλλογος Αγώνας Ζωής. Οι εργασίες πλήρους ανακαίνισης στο διαμέρισμα που βρίσκεται στον Καρέα Αττικής και έχει παραχωρηθεί από το Γ.Ν. Καρπενησίου ολοκληρώνονται και σύντομα το σπίτι θα είναι διαθέσιμο για πολίτες που έχουν ανάγκη.

Μιλώντας στα Ευρυτανικά Νέα, η πρόεδρος του συλλόγου, Ανθή Μουλιανίτη, σημειώνει ότι τα εγκαίνια της δομής θα γίνουν στη διάρκεια του Ιουλίου ‘22, ενώ μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα γίνει η προμήθεια και εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα κ.α.). Όπως έγραφε η εφημερίδα, ύστερα από σχετικές ενέργειες, το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου (όπου ανήκει ιδιοκτησιακά το ακίνητο) παραχώρησε προς χρήση στον σύλλογο, έναντι συμβολικού ετήσιου μισθώματος, διαμέρισμα περίπου 60 τ.μ. στον 5ο όροφο πολυκατοικίας στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στον Καρέα Αττικής. Το διαμέρισμα ήταν ακατοίκητο για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και γι’ αυτό απαιτήθηκαν εργασίες ριζικής ανακαίνισης. Μόλις καταστεί πλήρως λειτουργικό, το σπίτι θα παραχωρείται σε Ευρυτάνες ασθενείς με καρκίνο, για τη διαμονή τους κατά τη διάρκεια των θεραπειών τους σε νοσοκομεία της Αττικής, δίχως καμία οικονομική επιβάρυνση.

Προληπτικές εξετάσεις και Γ.Σ.

Εξάλλου, με στόχο τη διάδοση και εμπέδωση του μηνύματος ότι η πρόληψη μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια, ο Αγώνας Ζωής οργάνωσε την πραγματοποίηση δωρεάν προληπτικών δερματολογικών εξετάσεων, στον χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Καρπενησίου, το Σάββατο 21 Μαΐου. Η συμμετοχή των πολιτών στις εξετάσεις με τη μέθοδο της δερματοσκόπησης ήταν αυξημένη και πρόθεση είναι η δράση να επαναληφθεί.

«Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση για την πρόληψη για τον καρκίνο του δέρματος και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Μακρή Αφροδίτη για τις δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες της, τον Δήμο Καρπενησίου και τον Ιατρικό Σύλλογο για την παροχή της αιγίδας τους, την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ για την άψογη συνεργασία (…)», αναφέρει για τη δράση ο σύλλογος, που ευχαριστεί επίσης το Νοσοκομείο Καρπενησίου και επιχειρήσεις για τη συμβολή τους, όπως και τα τοπικά ΜΜΕ (χορηγός επικοινωνίας ήταν τα Ευρυτανικά Νέα).

Λίγες ημέρες νωρίτερα, την Τετάρτη 18/5/22, ο Σύλλογος Εθελοντών κατά των Νεοπλασματικών Ασθενειών ν. Ευρυτανίας είχε πραγματοποιήσει τη Γενική του Συνέλευση, στα γραφεία του στο Καρπενήσι. «Ευχαριστούμε θερμά όσους παρευρέθηκαν στην 6η Γενική Συνέλευση του συλλόγου, όπου έγινε ένας απολογισμός του έργου για το έτος 2021, κατά το οποίο καταφέραμε να ενισχύσουμε οικονομικά 9 οικογένειες καρκινοπαθών συγκεντρώνοντας χρήματα από τις δωρεές σας, τις συνδρομές σας και τις κατασκευές που διαθέσαμε τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Οι δράσεις μας ήταν περιορισμένες λόγω πανδημίας γι΄ αυτό ευχαριστούμε όλους εσάς που μας βοηθήσατε να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους πιο αδυνάμους συμπολίτες μας», αναφέρει με αφορμή τη Γ.Σ. ο Αγώνας Ζωής. Στον απολογισμό συζητήθηκε και η αποπεράτωση των εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού φιλοξενίας καρκινοπαθών και ανακοινωθήκαν δράσεις του συλλόγου που προγραμματίζονται προσεχώς.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ