30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Καιρός / Στην κοιλάδα του Καρπενησιώτη η 2η χαμηλότερη θερμοκρασία πανελλαδικά, σήμερα κορυφώνεται το κύμα ζέστης

Η κορύφωση του κύματος ζέστης αναμένεται σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, ενώ πολύ υψηλή είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών, όπως αναφέρουν τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Σήμερα η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου, κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας. Τοπικά, ο υδράργυρος θα φθάσει και στα επίπεδα των 41+ βαθμών, κυρίως σε περιοχές του θεσσαλικού κάμπου, στη γειτονική Φθιώτιδα (πχ Μακρακώμη) κ.α. Στην Ευρυτανία η ζέστη θα είναι πιο… διαχειρίσιμη και, ενδεικτικά, στην πόλη του Καρπενησίου οι μέγιστες τιμές σήμερα θα φθάσουν ως τους 32 βαθμούς· στα δυτικά παραλίμνια, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 35-36 βαθμούς.

Πάντως, νωρίς το πρωί επικράτησαν συνθήκες ψύχρας σε περιοχές με ανάγλυφο κοιλάδας, όπως η Ποταμιά Καρπενησίου, όπου καταγράφηκε η 2η χαμηλότερη θερμοκρασία σε επίπεδο επικράτειας.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού, ήδη από την Παρασκευή (24/6) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ θα αυξηθεί η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων αστάθειας. Καλοκαιρία, φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες και αυξημένες νεφώσεις κατά τόπους (ίσως εκδηλωθεί πρόσκαιρα μπόρα) περιμένουμε για το Σαββατοκύριακο (25-26/6).

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ