Το διήμερο 2-3 Αυγούστου θα γίνουν τα “Μποτσάρεια 2024”, επετειακές εκδηλώσεις σε Καρπενήσι και Κεφαλόβρυσο – Κάλεσμα σε εθελοντές

Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός των επετειακών εκδηλώσεων για τα 201 χρόνια από τον θάνατο του Μάρκου Μπότσαρη. Πρόσκληση σε εθελοντές απευθύνει ο Δήμος Καρπενησίου

Διήμερες θα είναι (και) οι εφετινές εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη. Τα “Μποτσάρεια 2024” θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου, με τον σχεδιασμό του Δήμου Καρπενησίου να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το τελικό πρόγραμμα να ανακοινώνεται τις προσεχείς εβδομάδες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η νέα δημοτική αρχή θα ακολουθήσει τη πεπατημένη των προηγούμενων ετών και θα βασιστεί στην εμπειρία των επιτυχημένων εκδηλώσεων του πρόσφατου παρελθόντος, αναπτύσσοντας συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και εθελοντές, ώστε στις αρχές Αυγούστου να παραχθεί ένα αποτέλεσμα αντάξιο του Μ. Μπότσαρη. Οι διήμερες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πομπή πολιτιστικών σωματείων και φιλαρμονικών απ’ όλη την Ελλάδα στο κέντρο του Καρπενησίου, δρώμενο αναπαράστασης της Μάχης του Κεφαλοβρύσου, στον τόπο όπου ο οπλαρχηγός από το Σούλι έπεφτε μαχόμενος υπέρ πατρίδος το 1823, ομιλίες, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων κ.α.

Εξάλλου, ο Δήμος Καρπενησίου εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες πρόσκληση για εθελοντική συμμετοχή στις εκδηλώσεις. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Παρακαλούνται, στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων μνήμης και τιμής του ήρωα Μάρκου Μπότσαρη με τίτλο “Μποτσάρεια 2024”, όσες και όσοι επιθυμούν να δηλώσουν την εθελοντική τους συμμετοχή στη διοργάνωση ή στην αναπαράσταση της μάχης έως τις 15 Ιουλίου 2024 στα τηλέφωνα 2237350054 και 2237350075 (υπεύθυνοι συντονισμού Δημήτρης Κολλημένος & Ιουλία Κοσμά) ή στα e-mail d.kollimenos@0716.syzefxis.gov.gr & i.kosma@0716.syzefxis.gov.gr. Η ενεργή συμμετοχή, η παρουσία και η στήριξη όλων κρίνεται απαραίτητη για την τέλεση του σημαντικότερου πολιτιστικού δρωμένου της περιοχής μας».