30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Συνέδριο ΠΕΔ / Έκτακτη χρηματοδότηση 50 εκ. ευρώ στους δήμους, ανακοίνωσε από το Καρπενήσι ο Στέλιος Πέτσας (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσα έγιναν στη δεύτερη -και τελευταία- ημέρα του συνεδρίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στο Καρπενήσι.

Χρήσιμα συμπεράσματα, ενδιαφέρουσες προτάσεις και συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης περιλάμβανε το 2ήμερο (11-12/11) διήμερο τακτικό συνέδριο που διοργάνωσε στο Καρπενήσι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας. Η αυλαία των εργασιών του συνεδρίου έπεσε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, 12 Νοεμβρίου.

ΒΙΝΤΕΟ

Κατά τη 2η ημέρα του συνεδρίου, το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης. Η δεύτερη ημέρα περιλάμβανε τις εισηγήσεις των Προέδρων των Θεματικών Επιτροπών, τις τοποθετήσεις των συνέδρων, τη διεξαγωγή διαλογικής συζήτησης και την έκδοση των Ψηφισμάτων – Αποφάσεων του συνεδρίου. Οι εισηγήσεις εκπονήθηκαν με τη συμμετοχή 110 αιρετών, από όλη τη Στερεά Ελλάδα, σε 16 Θεματικές Επιτροπές και οριστικοποιήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο κ. Στέλιος Πέτσας, στην ημίωρη ομιλία του, αναφέρθηκε σε τρεις άξονες δράσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση (Ανάπτυξη – Ανθεκτικότητα – Κυβερνησιμότητα) και ανακοίνωσε από το Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου τη χορήγηση έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ στους δήμους, την αύξηση των ΚΑΠ κατά 120 εκ. για το 2023 και τη διάθεση επιπλέον 6 εκ. ευρώ για τις σχολικές καθαρίστριες των δήμων.

«Ένα γεμάτο αυτοδιοικητικό διήμερο ολοκληρώθηκε στην πόλη μας σήμερα παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα και του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη . Ο κ. Πέτσας καθόρισε τους τρεις άξονες δράσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση και ανακοίνωσε έκτακτη χρηματοδότηση 50εκ. για τους δήμους και αύξηση των ΚΑΠ κατά 120εκ. για το 2023. Συνολικά 22 Δήμαρχοι και πάνω από 80 αυτοδιοικητικοί κατέληξαν σε προτάσεις που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ την επόμενη εβδομάδα (σ.σ. θα γίνει στον Βόλο). Όλοι δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τις εργασίες και την διαμονή τους στην πόλη μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους τους συμμετέχοντες του συνεδρίου», δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών του συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης.

Aναλυτικό ρεπορτάζ για το 2ήμερο συνέδριο της ΠΕΔ στο Καρπενήσι, θα διαβάσετε στα Ευρυτανικά Νέα της Τετάρτης 16/11/22

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ