30 Απριλίου 2024

ΜΕΝΟΥ

Μνημόσυνο για τα θύματα των Τεμπών τελέστηκε σήμερα σε όλους τους ιερούς ναούς – Η εγκύκλιος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Την τέλεση μνημοσύνου για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη σε όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής (5/3), αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία απεστάλη με εγκύκλιο προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναφέρει:

«Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχουσα στη θλίψη και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, όρισε όπως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της πολυαιμάκτου αυτής τραγωδίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος. Προς τον σκοπό αυτό απέστειλε ήδη σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Στο Καρπενήσι, στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας, το μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος.

Στη Μητρόπολη Αθηνών, το μνημόσυνο τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πολιτικών, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ