16 Μαΐου 2022

Aπολογισμός της ταλαιπωρίας στην Αττική Οδό και αναζήτηση ευθυνών (video)

Αναζητούνται τα αίτια της απίστευτης ταλαιπωρίας χιλιάδων ανθρώπων από τον πολύωρο εγκλωβισμό τους στην Αττική Οδό, την ημέρα της χιονοκαταιγίδας. Τα ερωτήματα πολλά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστός από την Αττική Οδό ο τρόπος καταβολής της αποζημίωσης των 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο όχημα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση πολίτη που μαζί με την άρρωστη σύζυγό του, απεγκλωβίστηκαν μετά από πολλές ώρες από μια εθελοντική ομάδα 10 φίλων που είχαν σπεύσει από τη Γλυφάδα για να βοηθήσουν τους ταλαιπωρημένους οδηγούς και τις οικογένειες τους και τονίζει πως: «Θεωρώ ότι τα 2000 είναι καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, θα προσφύγουμε νομικά».
Σύμφωνα με απόφαση της Τροχαίας Αττικής, είχε διαταχθεί τη Δευτέρα η προσωρινή και πλήρη διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, από την 14.00΄ ώρα της σήμερον 24/01/2022 έως ύφεσης των φαινομένων, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε.

Στις 8:00 το πρωί της Πέμπτης 27/1, αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία σε όλο το μήκος του αυτοκινητόδρομου της Αττικής Οδού.

Οι διελεύσεις θα πραγματοποιηθούν άνευ καταβολής διοδίων έως και την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 23:59, προς διευκόλυνση όλων των οδηγών λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων σε περιφερειακές οδούς.

Το πρωί ξεκίνησε και η επιχείρηση μετακίνησης των οχημάτων που είχαν απομείνει καθώς και η μεταφορά τους εκτός Αττικής Οδού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του parking στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Μετά τη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών με τους εκπροσώπους της Αττικής Οδού, εντός είκοσι ημερών θα πρέπει να κατατεθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα, έτσι ώστε να υποβληθεί το πόρισμα για το τι ακριβώς συνέβη με τον εγκλωβισμό χιλιάδων πολιτών.

Τα εκχιονιστικά στην «Αττική Οδό»

Ξέμειναν από καύσιμα τα εκχιονιστικά της «Αττικής Οδού» τις κρίσιμες ώρες που η κακοκαιρία έπληττε το Λεκανοπέδιο. Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της ΕΡΤ τα μηχανήματα καθαρισμού που βρίσκονταν στον κόμβο της Κατεχάκη και είχαν διατεθεί για τον αποχιονισμό της Περιφερειακή Υμηττού δεν μπορούσαν να κινηθούν λόγω έλλειψης καυσίμου.

Έτσι, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου χιονιού η κυκλοφορία στην Περιφερειακή Υμηττού διακόπηκε.

Επίσης, το σχέδιο για αποσυμφόρηση της Αττικής Οδού μέσω διοχέτευσης των αυτοκινήτων στην Περιφερειακή Υμηττού (από τον κόμβο της Δουκίσσης Πλακεντίας) ΔΕΝ μπόρεσε να τεθεί σε εφαρμογή καθώς η κυκλοφορία στην Περιφερειακή είχε καταστεί ιδιαίτερα δυσχερής λόγω της μη λειτουργίας των εκχιονιστικών.

Μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., για τη μεταφορά με μπιτόνια πετρελαίου για την τροφοδοσία των μηχανημάτων της Αττικής Οδού.

Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου, Κώστας Παπαδόπουλος, Γιάννης Σουλιώτης

Επιμέλεια: Eιρήνη Βασάλου

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ