18 Ιανουαρίου 2022

Aνακοινώθηκαν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του Ράλλυ Ακρόπολις 2022 – Λ. Αυγενάκης: “Κανένα περιθώριο ανάπαυλας”

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα κι ενέκρινε το πρόγραμμα των 13 αγώνων που πρότεινε ο promoter του WRC, στο οποίο υπάρχει φυσικά και το Ράλι Ακρόπολις, μιας και η συμφωνία έχει τριετή διάρκεια.

Με βάση το πρόγραμμα που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο, το Ακρόπολις θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, δηλαδή ακριβώς την ίδια περίοδο με τον φετινό αγώνα. Σε επόμενο στάδιο θα γίνουν γνωστές οι διαδρομές του εθνικού μας. Επικρατέστερο σενάριο είναι ο αγώνας να έχει ξανά έδρα τη Λαμία. Υπενθυμίζεται ότι φέτος, στο Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε η ιστορική Ε.Δ. “Ταρζάν”, με εκκίνηση από ευρυτανικό έδαφος.

Πριν από το Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC θα υπάρχει ασφάλτινο ράλι, δίχως να έχει αποφασιστεί ο τόπος διεξαγωγής του. Κι αυτό διότι οι αποκλειστικές πληροφορίες μας αναφέρουν πως γίνεται προσπάθεια ώστε να διεξαχθεί αγώνας στη Μεγάλη Βρετανία αλλά σε ασφάλτινο τερέν. Εάν δεν μπορέσουν να ευδοκιμήσουν αυτές οι προσπάθειες, το κενό θα συμπληρωθεί από το Βέλγιο, όπως φέτος.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022 θα ξεκινήσει από το Μόντε Κάρλο και θα ακολουθήσουν οι αγώνες της Σουηδίας, της Κροατίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, της Κένυας, της Εσθονίας και της Φινλανδίας.

Μετά από το Ακρόπολις θα διεξαχθούν τα τελευταία τρία ράλι της σεζόν στη Νέα Ζηλανδία που επιστρέφει στο πρόγραμμα, στην Ισπανία και στην Ιαπωνία.

Δηλώσεις Λ. Αυγενάκη

Με αφορμή την ανακοίνωση της ημερομηνίας του αγώνα, ο υφυπουργός Αθλητισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε:

«Ο εθνικός μας αγώνας επανήλθε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και επανασυστήθηκε με το νέο, σύγχρονο πρόσωπό του σε παλιούς και νέους φίλους.

Αυτό το νέο πρόσωπο του αγώνα δεν εξαντλείται σε μία και μόνο χρονιά. Για την ακρίβεια, έχουμε ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ τουλάχιστον μέχρι και το 2023, ωστόσο από σήμερα κιόλας βάζουμε τις βάσεις για την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2022.

Από σήμερα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ημερομηνία του επόμενου ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανάπαυλας. Ο αγώνας μας, έπειτα και από την επιτυχή διοργάνωσή του υπό άστατες καιρικές συνθήκες, βρήκε μια νέα θέση στο ημερολόγιο του WRC, αφού και για το 2022 η διεξαγωγή του θα γίνει το Σεπτέμβριο.

Και η Πολιτεία αυτό που θα εγγυηθεί είναι ακόμα μία εξαιρετική -με πολλές εκπλήξεις- διοργάνωση!».

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ