23 Σεπτεμβρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

Anadolu – Τουρκικές εκλογές: 55,26% για τον Ερντογάν, 44,74% για τον Κιλιντστάρογλου – Η επικράτηση στο χάρτη

Τα ποσοστά 55,26% για τον Ταγίπ Ερντογάν και 44,74% για τον Κεμάλ Κιλιντστάρογλου δίνει το πρακτορείο Anadolu ως αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών με καταμετρημένο το 61,38% των ψήφων.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό, σΣε πολύ υψηλά επίπεδα η συμμετοχή των εκλογέων, η οποία έφτασε το 84,93% έναντι 88,84% στον Α’ γύρο.

Στο μεταξύ, ότι αποτελέσματα βγάζει και το πρακτορείο ΑΝΚΑ που θεωρείται ανεξάρτητο. Σύμφωνα με αυτό ο Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει αρχικώς 51,04%, ενώ ο Ερντογάν 48,96%.

Τι είπε ο Ερντογάν αφού έκλεισαν οι κάλπες

Με το πρόσωπο του να δείχνει κουρασμένο και με αργό βήμα ο Ερντογάν ψήφισε το μεσημέρι στην συνοικία Ουσκουντάρ στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Ένα χαρούμενο πλήθος τον περίμενε εκεί, στο οποίο οι σωματοφύλακές του μοίρασαν παιχνίδια και ο πρόεδρος έριξε μερικά χαρτονομίσματα στα παιδιά.

“Καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ποσοστά συμμετοχής 90%, η Τουρκία σχεδόν τα έχει φτάσει. Ζητώ από τους συμπολίτες μου να έρθουν να ψηφίσουν”, δήλωσε.

Στον πρώτο γύρο το ποσοστό συμμετοχής ήταν 87%.

Σχεδόν ταυτόχρονα, χαμογελαστός παρά τις δυσμενείς προβλέψεις, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ψήφισε στην Άγκυρα, ενθαρρύνοντας τους συμπολίτες του να ψηφίσουν “για να έρθει η πραγματική δημοκρατία και η ελευθερία σε αυτή τη χώρα, για να απαλλαγούμε από μια αυταρχική κυβέρνηση”.

Η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Κωνσταντινούπολη Αριάνα Φερεντίνου, μεταδίδει τις πρώτες εκτιμήσεις.

Πηγές: Anadolu / ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ