2 Αυγούστου 2021

AstraZeneca: Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα δεν απέτρεψε την εμφάνιση Covid-19

Δεν πήγε καλά η μελέτη της AstraZeneca για τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα AZD7442. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν επιτεύχθηκε ο κύριος στόχος της πρόληψης της συμπτωματικής Covid-19 σε ανθρώπους που είχαν εκτεθεί πρόσφατα στο νέο κορονοϊό.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε πως οι συμμετέχοντες στη δοκιμή ήταν μη εμβολιασμένοι κατά της Covid-19, ενήλικοι άνω των 18 ετών που είχαν επιβεβαιωμένα εκτεθεί σε άτομο με τον κορονοϊό μέσα στις προηγούμενες οκτώ ημέρες.

Η θεραπεία με AZD7447 μείωσε τον κίνδυνο ανάπτυξης συμπτωματικής Covid-19 κατά 33% σε σύγκριση με ένα ψευδοφάρμακο, ποσοστό που δεν είναι στατιστικά σημαντικό, ανέφερε η εταιρεία.

«Ενώ η δοκιμή αυτή δεν πέτυχε τον πρωταρχικό στόχο κατά της συμπτωματικής νόσου, έχουμε ενθαρρυνθεί από την προστασία που είδαμε στους συμμετέχοντες με αρνητικό PCR μετά τη θεραπεία με AZD7442», ανέφερε σε δήλωσή του ο Μενέ Πάγκαλος, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της AstraZeneca.

Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα ανήκει σε μια κατηγορία θεραπειών με φάρμακα τα οποία μιμούνται τα φυσικά αντισώματα που παράγει το σώμα για να αντιμετωπίσει τη μόλυνση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο AstraZeneca: Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα δεν απέτρεψε την εμφάνιση Covid-19 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ