27 Ιανουαρίου 2023

ΜΕΝΟΥ

“Ay, Carmela!” του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα

Αλληγορικό, αντιφασιστικό έργο εμπνευσμένο από τα ιστορικά γεγονότα του Ισπανικού Εμφυλίου, με τους Κ. Μπιλάλη και Κ. Κυριακού.
Τι μπορεί να συμβεί όταν βρεθεί κανείς στη λάθος πλευρά της ιστορίας; Και πόσα είναι διατεθειμένος να κάνει στον βωμό της ελευθερίας (του); Αυτή είναι η αφετηρία του “Ay, Carmela!”, του πολυβραβευμένου, κωμικοτραγικού έργου του Χοσέ Σάντσις Σινιστέρρα που παρουσιάζει αυτήν τη θεατρική σεζόν η Θεατρική Εταιρεία Theartes των Κωνσταντίνου Κυριακού και Κατερίνας Μπιλάλη.

Η Καρμέλα και ο Παουλίνο είναι δύο περιοδεύοντες ηθοποιοί που, εν μέσω του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου, διασκεδάζουν τα δημοκρατικά στρατεύματα με τα επιθεωρησιακά τους σκετς. Εξαιτίας ενός λάθους, περνούν στην περιοχή που ελέγχουν οι εθνικιστές τού Φράνκο και αιχμαλωτίζονται. Εκείνοι τους διατάζουν να παρουσιάσουν, σε αντάλλαγμα την ελευθερία τους, μια παράσταση για τα στρατεύματά τους και να συμπεριλάβουν μια παρωδία κατά της Δημοκρατίας, με σκοπό να χλευάσουν τα αιχμάλωτα μέλη των Διεθνών Ταξιαρχιών που πρόκειται να εκτελεστούν την επομένη..

Πρόκειται για ένα αντιφασιστικό, έντονα αλληγορικό κείμενο, ένα μανιφέστο κατά της βαρβαρότητας με κωμικοτραγικές διαστάσεις. Μέσα από την περιπέτεια των δύο πρωταγωνιστών, φωτίζονται η συλλογική τραγωδία ενός λαού που μαστίζεται από την εμφύλια διαμάχη, η πολυπλοκότητα της ανθρώπινης κατάστασης που έρχεται αντιμέτωπη με τον πόνο, ο συλλογικός αλληλοσεβασμός, η αξιοπρέπεια του καλλιτέχνη, η ανθρώπινη ευαισθησία, καθώς και η ανάγκη να μη χαθεί η ιστορική μνήμη.

Συντελεστές:
Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού

Δραματουργία – Κινησιογραφία: Κατερίνα Μπιλάλη

Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Τσακότα

Φωτισμοί: Λέων Εσκενάζη

Πρωτότυπη μουσική: Άρτεμις Ματαφιά

Εκτέλεση μουσικής – Ενορχήστρωση – Κιθάρες: Γιώργος Πατσιώτης

Τραγούδι: Άρτεμις Ματαφιά 
Συνεργάτης σκηνοθέτης: Λευτέρης Παπακώστας
Στρατιωτικές στολές: Khaki Depot

Διανομή: Κατερίνα Μπιλάλη, Κωνσταντίνος Κυριακού

Από 2022-12-12
Εισιτήρια: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό, ομαδικό) 5€ (ατέλειες, ΑμεΑ, ανέργων)

Προπώληση: Viva.gr

Χώρος: Θέατρο «Μεταξουργείο» / Πλ. Ομονοίας – Μεταξουργείο
Πολη: ΑΘΗΝΑ

Ημερομηνία: 12/12/2022 / Ώρα: 21:00
Ημερομηνία: 13/12/2022 / Ώρα: 21:00
Ημερομηνία: 19/12/2022 / Ώρα: 21:00
Ημερομηνία: 20/12/2022 / Ώρα: 21:00

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Generated by Feedzy